Denisa Saková informuje o mocenskom divadle voči generálnemu prokurátorovi
01 | 02 | 2022 I Gabriela Fedičová

"V priamom prenose som bola svedkom nedôstojného divadla zo strany koaličných voči generálnemu prokuratorovi Marošovi Žilinkovi," tvrdí Denisa Saková (Hlas - SD). 

Saková si myslí, že voči Marošovi Žilinkovi sa vedie studená vojna. A dôvody vysvetlila na sociálnej sieti. 

"Vládnej koalícii podľa exministerky vnútra Denisy Sakovej prekáža jeho autonómnosť a rešpekt ku právu a spravodlivosti," hovorí Denisa Saková. Predvolávanie Maroša Žilinka v dôsledku jeho účasti na oslavách 300. výročia ruskej prokuratúry je podľa Sakovej nedôstojné.

Pripomenula, že na oslavách v Rusku, okrem slovenskej delegácie, boli prítomní aj predstavitelia Rady Európy a vymenúva aj ďalších. 

Saková poukazuje na to, že nikde nezachytila informáciu, žeby iní predstavitelia čelili podobnému pranierovaniu ako Maroš Žilinka. Z uvedeného podľa nej vyplýva iba jedno: "Ide o politickú hru, ktorej výsledkom je spochybnenie osoby Maroša Žilinku vo funckii generálneho prokurátora, ktorý bráni princípy právneho štátu a spravodliivosti."

Politológ Lenč: Za čo a komu môže Robert Fico poďakovať
"Za kus dobrej roboty," môže podľa politológa Jozefa Lenča poďakovať predseda strany SMER - SD Robert Fico, Petrovi Pellegrinimu a duu Heger - Matovič. Prečo si to myslí politológ Jozef Lenč, vysvetlil v príspevku na sociálnej sieti. Vychádzal z... Čítať ďalej
31 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová