Sulík bude opäť vysvetľovať
27 | 01 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Výbor Národnej rady (NR) SR pre nezlučiteľnosť funkcií rieši viacero prípadov neskorých podaní majetkových priznaní alebo ich nepodaní a naďalej sa zaoberá aj niekoľkými podnetmi. Na stredajšom (26. 1.) rokovaní výbor konania prerušil a vo viacerých si vyžiada ďalšie dovysvetlenie. Pre TASR to uviedol predseda výboru Boris Susko (Smer-SD).

"Mali sme množstvo konaní za oneskorené podanie oznámenia alebo nepodanie vôbec," povedal Susko s tým, že zatiaľ sa nerozhodlo o prípadných pokutách. Medzi prípadmi neskorých podaní majetkových priznaní boli podľa jeho slov aj niektorí funkcionári z rôznych dozorných rád či prezident policajného zboru.

Okrem toho si má výbor vyžiadať aj ďalšie dovysvetlenie v súvislosti s podnetom pre neúplné majetkové priznanie ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS), ktorý má súvisieť s jeho rančom v Austrálii.

Členovia výboru sa zaoberali aj podnetmi voči poslancom Jozefovi Šimkovi (nezaradený) a Jánovi Richterovi (Smer-SD). "Obidve sa prerušili a ešte si vyžiadali spravodajcovia nejaký čas. Takže sa v nich bude pokračovať na ďalšej schôdzi výboru," priblížil Susko s tým, že sa preložilo aj konanie voči exprezidentovi Andrejovi Kiskovi.

Sulík reagoval na "chalúpku" v Austrálii (VIDEO)
Nedávny rozhovor ministra financií Igora Matoviča pre Nový Čas priniesol zaujímavé informácie. Nielen to, že Lengvarský je horší minister ako Krajčí ale aj to ako sa bývalý premiér "prekecol". Priznal totiž, že Sulík vlastní ranč v Austrálii,... Čítať ďalej
25 | 10 | 2021 | Ivan Mihale