Protest proti bankám: „Som starý, ale nie som idiot!" Úspešná kampaň dôchodcov v Španielsku (VIDEO)
27 | 01 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Digitalizácia bánk znamená zatváranie pobočiek, prepúšťanie zamestnancov. Medzi „porazenými“ sú však mnohí starší ľudia, ktorým rôzne aplikácie a internet nič nehovoria, píše de.euronews.com.

„Zaskočení“ dôchodcovia

Seniori síce vidia výhody, ale cítia sa byť ponechaní sami na seba: „Samozrejme, modernizácia je potrebná, ale na nás, starších ľudí, sa zabúda.“

„Som starý, ale nie som idiot!" – taký je názov úspešnej kampane v Španielsku na stránke Change.org, ktorú inicioval na internete 78-ročný Carlos San Juan.

„Niekoľko dní som bol doma bez peňazí. Chcel som sa objednať do banky, ale bol som odkázaný len na jej aplikáciu,“ – priznáva sa španielsky dôchodca.

Úspešná kampaň

Len za štyri dni sa vyzbieralo viac ako 100 000 podpisov a v súčasnosti je ich už viac ako 300 000 od ľudí, ktorí sa cítia „zaskočení“ digitalizáciou.

Vklady, výbery, prevody... zákazník vykonáva prácu prepustených zamestnancov. Španielske banky sa zaviazali, že do mesiaca preskúmajú, ako sa starší ľudia môžu naďalej zúčastňovať na „novom odvážnom svete digitálnej efektívnosti“, - dodáva deeuronews.com.

(Medzititulky red. HD.)

Proti chaosu a vyčerpaniu z koronových opatrení: Celonárodný štrajk učiteľov vo Francúzsku (VIDEO)
Učitelia v celom Francúzsku odišli z práce. Protestovali proti koronovej politike Emmanuela Marcona a neustále sa meniacim pravidlám pre školy, píše de.euronews.com. Podľa ministerstva školstva sa na ňom zúčastnilo 38,5 percenta všetkých učiteľov... Čítať ďalej
14 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy - Redakcia HD.