Verejná výzva pre predsedu súdnej rady Mazáka. Bude to jeho koniec?
25 | 01 | 2022 I Gabriela Fedičová

Verejnú výzvu predsedovi súdnej rady Mazákovi podpísali sudcovia aktívni, ale aj emeritní sudcovia vrátane viacerých bývalých sudcov Ústavného súdu Slovenskej republiky a bývalých členov Súdnej rady, okresní sudcovia, krajskí sudcovia, aj sudcovia Najvyššieho súdu. 

Dokopy ju podporilo 103 sudcov a zoznam nie je konečný. Skončí Mazák vo funkcii predsedu súdnej rady? Kto je autorom verejnej výzvy?

Autorom verejnej výzvy predsedovi súdnej rady sú podľa portálu Webnoviny sudcovia z platformy Sudnamoc.sk.

O aktivite informovali v tlačovej správe. Mazák podľa sudcov porušil svoje povinnosti predsedu rady. 

„Cieľom aktuálne prebiehajúcej výzvy je zaujať postoj k spôsobu výkonu funkcie predsedu Súdnej rady SR a otvoriť verejne tému, či s poukazom na konkrétne vytýkané porušenia povinností za ostatný rok vo funkcii predsedu Súdnej rady SR, je mandát predsedu Súdnej rady SR vykonávaný takým spôsobom, že smeruje k zvýšeniu dôveryhodnosti justície a k napĺňaniu reformných justičných zámerov,“ uviedla podľa Webnoviny, platforma Sudnamoc.sk.

Sudkyňa Jelinková: Medzi sudcami to vrie! Mazáková Súdna rada to má nahnuté
Marionety konajúce na pokyn a odvádzajúce desiatky tým, ktorí ich posadili na stoličku. Tak takéto označenia členov súdnej rady nominovaných vládou a parlamentom považujú sudcovia za neprípustné! Sudkyňa Dana Jelinková Dudzíková napísala ďalší... Čítať ďalej
24 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Sudcovské samosprávy žiadajú o dlhší čas

Zber podpisov mal trvať do 21. januára. Sudcovské samosprávy ale žiadajú platformu o dlhší čas. Zo strany sudcov boli doplnené aj podnety, ktoré žiadajú dodplniť do obsahu výzvy a týkajú sa ďalších porušení.

"Organizátori verejnej výzvy zasielajú Súdnej rade SR spolu s apelom, aby sa obsahom výzvy Súdna rada SR zaoberala na svojom najbližšom zasadnutí. Zo strany sudcov ide aj o podnet na prejednanie stavovskej sudcovskej organizácii Združenie sudcov Slovenska," píšu Webnoviny.

Pôvodne malo zbieranie podpisov trvať do 21. januára. Organizátori ale obržali žiadosti o poskytnutie dlhšieho časového priestoru. Webnoviny informujú, že organizátori sa aj z toho dôvodu rozhodli ponechať vyjadrenie podpory výzvy aj naďalej otvorené.

Vasilica má klon - múdru radkyňu Nicholsonovú
"Komu by ste to hodili, keby boli zajtra voľby? Zo zúfalstva aj rusofilovi?" Pýta sa Lucia Ďuriš Nicholson a potápa svojho kapitána z čias, keď bola na lodi SaS, Richarda Sulíka. Lucia Ďuriš Nicholson sa na sociálnej sieti vyjadrila k názoru... Čítať ďalej
25 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy - Redakcia HD.