Vasilica má klon - múdru radkyňu Nicholsonovú
25 | 01 | 2022 I Gabriela Fedičová

"Komu by ste to hodili, keby boli zajtra voľby? Zo zúfalstva aj rusofilovi?" Pýta sa Lucia Ďuriš Nicholson a potápa svojho kapitána z čias, keď bola na lodi SaS, Richarda Sulíka.

Lucia Ďuriš Nicholson sa na sociálnej sieti vyjadrila k názoru svojho bývalého šéfa Richarda Sulíka o Rusku. Tvrdí, že šéf SaS, Richard Sulík je rusofil. Ale, napísala aj to, koho by brala späť.

Lucia Ďuriš Nicholson tvdí, že keby sa voľby konali pred týždňom, asi by volila stranu SaS. Predsedom SaS je súčasný minister hospodársva Richard Sulík. SaS by ešte minulý týždeň ale volila kvôli niečomu inému.

"Strašne sa mi páči, akú robotu odvádzajú Ivan Korčok a Martin Klus. V časoch agresivity Ruska, ktorá začína demokratickému svetu prerastať cez hlavu, je jasné zahraničnopolitické smerovanie k NATO a k EÚ pre krajinu susediacu s Ukrajinou veľmi dôležité," píše. A to je dôvod, kvôli ktorému by ešte pred týždňom SaS volila.

Je Richard Sulík Rusofil?

Lenže, ako tvrdí Ďuriš Nicholson dnes, SaS má len jedného šéfa a ten je podľa nej rusofil.

"Nie, nejde len o minulotýždňové vyjadrenie Richarda Sulíka pre denník Pravda o zbytočnosti sankcií EÚ, o tom, že Rusi Krym aj tak nevrátia a že sa máme pohnúť ďalej. Ide o načasovanie jeho vyjadrenia. Hrozba rozpútania vojny zo strany Ruska už dávno nebola reálnejšia. A ide najmä o to, že predseda vládnej strany hrozbu Ruska nevníma nielen teraz, ale ani nikdy v minulosti," vysvetľuje europoslankyňa.

Anexiu Krymu Sulík podľa europoslankyne nedokázal odmietnuť ani v roku 2014, Rusi Krym obsadili. Richard Sulík, ako píše, na tom ani vtedy nevidel nič zlé.

Matúš Šutaj Eštok k referendu o erekcii
Poslanec NR SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas - SD) okomentoval postoj koaličnej strany, hnutia OĽaNO naozaj svojsky. K príspevku pripojil aj zostrih videa z politickej diskusnej relácie RTVS O 5 minút 12, kde zaznel názor poslanca Juraja Krúpu (OĽaNO) a... Čítať ďalej
25 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Sulík sa nestožnil v minulosti vyjadrením strany SaS o anexii Krymu

"To, že SaS napokon ako strana v oficiálnom stanovisku odmietla agresivitu a rozpínavosť Ruska, bola práca ľudí v pozadí (Mihál, Štulajter, ja a ďalší). Sulík sa s tým nikdy nestotožnil," pripomína.

Čo je podľa nej pre potenciálneho voliča SaS predovšetkým v dnešných časoch veľmi silný signál.

"Ja osobne sa budem veľmi pozorne prizerať neľahkému boju I. Korčoka a M. Klusa so svetonázorom ich vlastného predsedu. Pretože na Slovensku máme aktuálne príliš veľa platených ruských trolov, tých neplatených a užitočných naozaj nepotrebujeme. A už vôbec nie vo vláde," komentuje eurposlankyňa vyjadrenie Richarda Sulíka. A pozdravuje zároveň Ivana Mikloša, ktorý to má v hlave podľa nej evidentne veľmi upratané. "Rešpekt!" Dodáva.

V komentároch Lucia Ďuriš Nicholson súhlasí s názorom komentujúcej, ktorá by brala späť Ivana Mikloša. Odpovedá jej, že sú dve.

Branislav Becík: Ďalšie odhalenie špinavých manipulácií
Ďalšie odhalenie špinavých manipulácií s dátami a ľudskými osudmi sa podľa Becíka začína rozpadať ako domček z karát. "Nemecký denník Bild obviňuje vládu z úmyselnej manipulácie s číslami zomrelých! A slovenská "karavána" je záhadne ticho...,"... Čítať ďalej
25 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová