Práve sa deje! O rekonštrukcii úmrtia gen. Lučanského informuje Maroš Žilinka
25 | 01 | 2022 I Gabriela Fedičová

Generálny prokurátor Maroš Žilinka informuje o rekonštrukcii v Prešovskej väznici. 

Ide o vyšetrovania úmrtia generála Milana Lučanského v Ústave na výkon väzby a Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Prešove, na ktorom sa Maroš Žilinka osobne zúčastňuje.

Generálny prokurátor Maroš Žilinka informuje, že v rámci vyšetrovania prebiahajú procesné úkony: rekonštrukcia, ktorú vykonáva vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby, aj za prítomnosti dozorujúceho prokurátora Krajskej prokuratúry Prešov, znalcov a splnomocnencov poškodených.

"Účelom rekonštrukcie je na mieste samom, na základe skutočností zistených v priebehu rozsiahleho dokazovania zo svedeckých výpovedí, listinných a vecných dôkazov či početných znaleckých posudkov, získať čo najpresnejšiu predstavu a ucelený obraz o priebehu udalostí a jej čiastkových faktoch vo všetkých súvislostiach," vysvetľuje Žilinka na sociálnej sieti.

Maroš Žilinka je presvedčený, že orgány činné v trestnom konaní v krátkom čase dajú odpoveď na všetky otázky ktoré kladie aj na sociálnej sieti.

"AKO?, na ktoré dostupnými úkonmi počas vyšetrovania našli odpoveď (vrátane charakteru a mechanizmu zranení, príčin smrti zo súdnolekárskeho hľadiska, priebehu a okolností udalostí). A PREČO? došlo k smutnej udalosti s fatálnym následkom - smrti generála Milana Lučanského, však s najväčšou pravdepodobnosťou ostane nezodpovedaná," píše generálny prokurátor.

Matúš Šutaj Eštok k referendu o erekcii
Poslanec NR SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas - SD) okomentoval postoj koaličnej strany, hnutia OĽaNO naozaj svojsky. K príspevku pripojil aj zostrih videa z politickej diskusnej relácie RTVS O 5 minút 12, kde zaznel názor poslanca Juraja Krúpu (OĽaNO) a... Čítať ďalej
25 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy - Redakcia HD.