Osoby s nízkymi schopnosťami výrazne nadhodnocujú svoje schopnosti
25 | 01 | 2022 I Eka Balaskova

Gustáv Murín uvádza pôsobenie Juraja Šelgu v širších súvislostiach. Všíma si ho na základe  rozhlasovej relácie, kde vehementne obhajoval zmluvu s USA.

A to v rozhlase, ktorý má byť nestranný a verejnoprávny.

Kto v RTVS klamal

G. Murín pripomína, že "Podozrivo financované a podľa scenára organizované Kuciakovské protesty nerobil preto, aby vstúpil do politiky. A už ho tu, chytráčika, máme! Je podpredsedom MIMOparlamentnej hŕstky Za ľudí, ktorá už mesiac po parlamentných voľbách nemala voliteľnosť, ani do zastupiteľstva v Hornej Dolnej. S ním v tejto hŕstke ostala už len rovnako arogantná predsedníčka a asi päť ostávajúcich členov, ktorí zabudli ujsť z potápajúceho sa vraku po Kiskovi."

Dunningov-Krugerov efekt

„Menej kvalifikované osoby či osoby s nízkymi schopnosťami a kompetenciami v danej oblasti výrazne nadhodnocujú svoje schopnosti a výkon v porovnaní s ostatnými. Takíto jedinci majú väčšie ťažkosti rozpoznať svoje reálne schopnosti, čo je spôsobené hlavne nedostatkom ich metakognitívnych schopností.“ Vysvetľuje G. Murín a dodáva, že "tento komsomolec nám hovorí samé hoaxy. 

Stokrát opakovaná lož...

Tú o tom, že Rusko chce napadnúť Ukrajinu má J. Šeliga "z príručky vojnových štváčov pre ich poskokov. Šeliga je súčasťou toho chóru mopslíkov, čo štekajú, ako to Globalizačná klika potrebuje. Pritom, opak je pravdou – to  ukrajinská vláda zhromaždila viac ako 100 000 vojakov a bojovú techniku na vpád do republík Luhanskej a Donbaskej. Tie sa odtrhli medzi iným aj po masakre ruských občanov v Odese, kde extrémisti z Pravého sektora za živa upálili v Dome odborov tých, čo tam utiekli pred vyčíňaním fašistických banderovských bánd." Píše G. Murín. 

Nikdy som nikde nečítal, že by niekto seriózny potvrdil to, čo tvrdia americké tajné služby
"Americké tajné služby niečo tvrdia, ale nečítal som, že by to niekedy niekto potvrdil." Český frontový fotograf o Ukrajine. Líbya, Egypt, Stredozemné more, Náhorný Karabach, východ Ukrajiny, Rusko. Nielen odtiaľ svoje snímky reportoval. Dostal... Čítať ďalej
25 | 01 | 2022 | Ivan Brožík

 A „demokrati“ zo Západu mlčali.

"Mlčali aj, keď medzi prvé uznesenia vtedajšieho „revolučného“ ukrajinského parlamentu patrilo zrušenie ruského jazyka v úradnom styku, hoci ním hovorili a hovoria milióny občanov Ukrajiny. Najnovšie, povzbudení vojnovými štváčmi a mopslíkmi ako je Šeliga (a v Euro-parlamente vnuk stalinistu Šimečka) dokonca zakázali na Ukrajine vydávanie akejkoľvek tlače v ruskom jazyku." Vysvetľuje Murín s tým, že "okázalo demokratický Západ stále mlčí.

Dochádza Rusom trpezlivosť?

"Terorizovaných obyvateľov ide ich ukrajinská vláda „oslobodiť“, opäť aj za pomoci znovumobolizovaných veteránov masakra v Odese?! Ako odstrašenie, stoja ruské vojská na hraniciach, aby zabránili masakre ruského, ale aj ukrajinského obyvateľstva v uvedených republikách." Murín ďalej konštatuje, že kremeľskí predstavitelia boli zatiaľ zdržanliví, ale už aj oni vo Viedni poukázali na zločinné plány Západu, huckajúce ukrajinskú vládu proti vlastným občanom na Donbase.

Obetný baránok

Murín uvádza príklad. "Vojnoví štváči namiesto seba nastrčia miestnych progresívcov, aby bez vlastnej ujmy otestovali ruskú obranu proti svojej agresii. Dodávajú na Ukrajinu tony zbraní. Buď priamo, alebo cez pobaltské štáty. Lietadlá schovávajú po základniach a posielajú lode spojencov provokovať do Čierneho mora vojnovými loďami pod bulharskou vlajkou. Keď chcela americká Globalizačná klika provokovať Irán, poslala do Hormuského prielivu albánske lode.  A toto chystajú aj nám."

Viete, čo je nocebo?
Pojem "placebo efekt" je známy asi všetkým nám - je to pocit, že zjedenej tabletke pripíšeme zlepšenie nášho zdravotného stavu. Stretávať sa však začíname aj s pojmom !nocebo". Čo to teda je? Ivona Kellnerová (Hnutie Republika) píše, že médiá... Čítať ďalej
25 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Opodstatnený strach

"Teraz americkí diplomati utekajú z Kyjeva? Veď majú mať prečo strach, toľko štvali s cieľom vojnového konfliktu, že sa teraz oprávnene obávajú následkov. Navyše, najnovšia politika Globalizačnej kliky spoza oceánu predsa je v tom, že rozdúchajú vojnovú pahrebu a gaštany z ohňa nech za nich ťahujú iní. Kým bude Deep State v USA pri moci žiadna krajina si nemôže byť istá pokojom a mierom."

Ponesieme si následky

"A práve na takto obetovanú Ukrajinu sa odkazuje komsomolec Šeliga, keď blahorečí zmluvu, ktorá má dať šancu americkým vojnovým štváčom zneužiť už aj územie Slovenska na tajné vojenské operácie (napríklad aj výcvikom ukrajinských záškodníkov) a opakované provokácie proti Rusku?!! Následky si, samozrejme, ponesieme my ostatní. Šeliga predsa nie je až taký duševný maloroľník, aby nevedel, že v tzv. vysokej politike, ako totálny nímand, končí. Tak prečo by si na náš úkor nezabezpečil politický dôchodok za doláriky?" Kladie si rečnícku otázku G. Murín.

Gruzínsko ako príklad

"Šeliga dáva za príklad aj Gruzínsko, kde by vraj za takúto zmluvu boli šťastní. Preboha, čo sa mu v tom mozgu pomiešalo?" Rozhorčuje sa G. Murín: "Veď to boli Gruzínci, ktorí naleteli na americké sľuby a za Saakašvliho v prvý deň OLYMPIJSKÝCH HIER v Pekingu napadli medzinárodnou zmluvou ustanovené mierové sily ruskej armády v Južnom Osetsku. Gruzínska armáda na to doplatila fatálnou porážkou, Gruzínci stratili krvou zaliate Južné Osetsko a americkí našepkávači nepohli prstom. Im stačilo takto otestovať odhodlanie Ruska brániť mier a medzinárodné dohody. Saakašvili musel ujsť, doma ho čakal zatykač a tak blúdil po svete, ako bezdomovec (v duchu hesla americkej zahraničnej politiky „Po použití, zahodiť“, ktorého dôsledky čakajú zrejme aj komsomolca Šeligu?!). Ešte aj Ukrajina zobrala Saakašvilimu občianstvo, hoci tam bol pôvodne Globalizačnou klikou za odmenu dosadený za gubernátora Odesy. Ukrajinská vláda ho vyhostila, po čase sa tam nasilu vrátil, ale zjavne bez životnej perspektívy (hoci komik Zelenský mu občianstvo vrátil). Tak ilegálne prekročil gruzínske hranice, aby tam skončil vo väzení a po pokuse o „hladovku“ aj vo väzenskej nemocnici. Myslel si zrejme, že sa ho západní tútori zastanú? No, zjavne nie. Už si tam rozdávajú karty s inými. Po takomto osude túži komsomolec Šeliga, na toto sa odvoláva, keď recituje básničku amerických vojnových štváčov?"

Pionieri hlúposti

"Je hrozné vidieť, ako vojnoví štváči chystajú už zase koalíciu všetkých somárov Európy, ako to urobili proti Rusku najskôr Napoleon a potom Hitler." Vysvetľuje Murín: "A je hrozné počúvať to klamstvo, dezinformácie, hoaxy, ktorými sa k tomu vo verejno-právnej RTVS prezentuje súčasná „koalícia zla“ cez takého pioniera hlúposti ako je Šeliga."

A týka sa to aj nás.

"Nemýľte sa, že nie! Keď tí istí vojnoví štváči spoza oceánu vymysleli podľa scenára amerického filmu „Vrtieť psom“ náhradnú vojničku s bombardovaním Kosova (zakrývajúcu neskrotné libido prezidenta Clintona), padali ich rakety na predmestí bulharskej Sofie! A práve v tých dňoch zaznel telefón aj na riadiacej veži letiska v Bratislave, kde ich nejaký americký „dobrodinec“ upozorňoval, aby okamžite opustili svoje stanovište, pretože bude o chvíľu bombardované. Až na rozhorčenú otázku, či vie, kam volá, si to našťastie rozmyslel," píše Murín: "Užívajme si ešte tých pár dní mieru, kým nám ich pionieri globalizovaného zla, ako Šeliga a stále v zálohe číhajúci „progresívni“ prisluhovači, doprajú."

Cena za politiku Covidu: Prečo sú deti v pandémii vývojovo zaostalé?
Komentár Petera Andrewsa (Russia Today) Deti narodené počas prvého roku pandémie sú vývojovo a kognitívne ďaleko za tým, kde by mali byť... a nie je to kvôli vírusu samotnému, upozorňuje vyštudovaný genetik a vedecký novinár Peter Andrews. Toto... Čítať ďalej
25 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy - Redakcia HD.