O pár hodín zasadne Bezpečnostná rada štátu
25 | 01 | 2022 I TA SR/Ivan Brožík

Premiér zvolal o situácii na Ukrajine mimoriadnu bezpečnostnú radu. Informuje TA SR

O situácii na Ukrajine bude popoludní rokovať Bezpečnostná rada SR.

Premiér Eduard Heger (OĽANO) zvolal jej mimoriadne rokovanie. Hlavnou témou bude situácia na Ukrajine. TASR o tom informovali z tlačového a informačného odboru Úradu vlády SR.

Treba dúfať, že koalícia použije rozum

Napätie medzi Ruskom a krajinami západného bloku v posledných týždňoch vzrástlo v súvislosti s presunmi ruských jednotiek k hraniciam Ukrajiny. Moskva však akékoľvek tvrdenia o plánovaní invázie na Ukrajinu odmieta.

Šéf slovenskej diplomacie Ivan Korčok (nominant SaS) v pondelok (24. 1.) označil situáciu za vážnu. Po zasadnutí Rady EÚ pre zahraničné veci povedal, že Rusko položilo na stôl niekoľko podmienok, ktoré adresuje predovšetkým NATO a Spojeným štátom.

Severoatlantická aliancia nie je vhodná pre Európu dvadsiateho prvého storočia
Foreign Affairs: Nastal čas zavrieť dvere do NATO? „Obranná aliancia nie je vybavená na to, aby zvládla konflikt medzi nečlenskou krajinou usilujúcou sa o členstvo a jadrovou mocnosťou, ktorá je pekelne odhodlaná toto členstvo odmietnuť,“ myslí si... Čítať ďalej
25 | 01 | 2022 | Ivan Brožík

____________________

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy - Redakcia HD.