Klub 500 informuje o dohode, ktorá slovenskému priemyslu vezme ďalšie peniaze
25 | 01 | 2022 I Gabriela Fedičová

Rada vlády SR pre Európsku zelenú dohodu na svojom druhom zasadnutí, v pondelok 24. 1. 2022, odsúhlasila vznik pracovných skupín pre oblasti energetiky, priemyslu, pôdohospodárstva, výstavby, dopravy a obehového hospodárstva a odporučila svojim členom ukončiť rozporové konania, informuje Klub 500.

Prečo je Klub 500 presvedčený, že Európska zelená dohoda vezme slovenskému priemyslu ďalšie peniaze priniesli vo svojom stanovisku.

Stanovisko Klub 500 k Európskej zelenej dohode prinášame ho v plnom znení.

Vo svojom stanovisku Klub 500 si uplatnil k jednotlivým legislatívnym návrhom balíčka Fit for 55 stanoviská, pričom legislatívny proces otvorený nebol a rozporové konania neboli ukončené. 

„Sme presvedčení, že balík zákonov Fit for 55 v tejto podobe poškodí konkurencieschopnosť slovenského a európskeho priemyslu a preto s nimi nemôžeme súhlasiť,“ komentoval závery envirorezortu výkonný riaditeľ Klubu 500 Tibor Gregor. „Požiadavky, vyplývajúce z balíčka Fit for 55, na zníženie čistých emisií skleníkových plynov aspoň o 55% do roku 2030 a nasmerovanie Európskej únie ku dosiahnutiu klimatickej neutrality do roku 2050 sú z hľadiska klimatickej zmeny dôležité, no zároveň vysoko ambiciózne a otvárajúce zásadné otázky ohľadom skutočných možností ich dosiahnutia.“ 

Práve sa deje! O rekonštrukcii úmrtia gen. Lučanského informuje Maroš Žilinka
Generálny prokurátor Maroš Žilinka informuje o rekonštrukcii v Prešovskej väznici. Ide o vyšetrovania úmrtia generála Milana Lučanského v Ústave na výkon väzby a Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Prešove, na ktorom sa Maroš Žilinka osobne... Čítať ďalej
25 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy - Redakcia HD.