Čiernobiely chudobný duševný svet nešťastného pána Hegera
25 | 01 | 2022 I Ivan Brožík

"Neverme falošným spasiteľom", vyzýva zo svojho statusu na sociálnej sieti predseda vlády Eduard Heger. A okamžite seba a svojich súkmeňovcov stavia do pozície spasiteľov, asi tých pravých, ktorí sú schopní spasiť nielen Slovensko, nás, rodnú stranu i hrudu, ale aj Ukrajinu, Rusko a to všetko dokopy aj s USA.

A začína klasickou matovičovsko-naďovskou mantrou: "Niektorí slovenskí opoziční politici neustále šíria lži o obrannej dohode s USA. Zatiaľ čo celý svet s obavami sleduje vývoj na Ukrajine, tak na Slovensku dezinformačné sily vytvárajú imaginárneho nepriateľa a strašia občanov hrozbami, ktoré neexistujú. Pritom práve konšpirácie ohrozujú našu vlastnú bezpečnosť." To, že je najväčšou hrozbou pre Slovensko on sám a jeho partajníci, to nevníma, nevidí, nepripúšťa si. Ide si svoj obohratý gýčový refrén.

Pomenúva jasne a "bez emócií"

"Treba pomenovať veci jasne a bez emócií. Situácia na východnej hranici Ukrajiny je vážna a vypätá. Ale nezapríčinila ju Ukrajina a ani žiaden členský štát NATO. Nikto z nás neohrozuje Rusko, nikto z nás nemá žiadne územné požiadavky voči Rusku. My chceme žiť v mieri. Naopak bolo to Rusko, ktoré vojensky obsadilo polostrov Krym." S tým "my chceme žiť v mieri v kontexte dohody DCA sa zošmiešnil úplne.

Vraj dialóg

Súčasná koalícia a jej protagonisti toto slovo nepoznajú, nemajú ho vo svojej mentálnej výbave a napriek tomu frázujú: "Stále je tu však priestor na dialóg a rokovania, ktoré môžu situáciu na hraniciach Ukrajiny zvrátiť. Musíme sa spoločnými silami zasadiť za to, aby sme ochránili bezpečnosť Európy a aby nebolo porušené medzinárodné právo a suverenita žiadneho štátu. To však nedosiahneme bez vzájomnej podpory a jednoty. "

Súdruhovia, musíte sa zomknúť, tak sa vždy vec podarila boľševikom!

"Postoj našej krajiny je pritom veľmi dôležitý. Ako štát susediaci s Ukrajinou máme veľkú zodpovednosť za to, čo sa tam deje. 
Práve v krízovej situácii je teda dôležité správať sa ako spojenec, lebo inak zostaneme bez spojencov. A presne o našom spojenectve a zvýšení aj našej obranyschopnosti je obranná dohoda s USA. Takže, pán Heger and company, správajte sa ako spojenci s USA. Ale vy riadite Slovensko. Nemali by ste mať náhodou spojencov aj medzi jeho občanmi?  

Pán Heger ešte vyzýva občanov: "Vážení občania, neverte falošným spasiteľom. Ich cieľom nie je vaša bezpečnosť ani život v pokoji a prosperite. Je za tým len bezohľadné získavanie politických bodov, a to aj za cenu ohrozenia našej krajiny."

Má pravdu, vážení občania, neverte mu!

Práve preto! Za to "bezohľadné získavanie politických bodov, a to aj za cenu ohrozenia našej krajiny."

Práve sa deje! O rekonštrukcii úmrtia gen. Lučanského informuje Maroš Žilinka
Generálny prokurátor Maroš Žilinka informuje o rekonštrukcii v Prešovskej väznici. Ide o vyšetrovania úmrtia generála Milana Lučanského v Ústave na výkon väzby a Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Prešove, na ktorom sa Maroš Žilinka osobne... Čítať ďalej
25 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

__________________

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy - Redakcia HD.