Toto si Belousovová či Kotleba na stenu nezavesia
22 | 01 | 2022 I Eka Balaskova

O predčasných voľbách sa hovorí už nejaký čas. Nehovoria o nich len politici, ale požiadavku "spečatili" aj voliči petíciou. 

Aktuálnu situáciu "pronárodných" síl hodnotí politológ a spisovateľ Roman Michelko.

Nekoalovateľná Republika 

Tu Michelko vo svojom videu na Youtube začína od ich "materskej" strany. ĽS NS pripomína, že M. Kotleba šiel "...cestou Freša alebo Veroničky a prilepený k stoličke zlikvidoval vlastnú stranu. Tým vznikla Republika."

Majú podľa neho oveľa väčšiu šancu dať cez päť percent a pravdepodobne budú v parlamente hybridným nástupcom ĽS NS. Michelko predpokladá aj to, že vo volebnom období 2024 - 28 Republika ešte nebude koalovateľná.  Vysvetľuje, prečo si to myslí.

"Pellegrini by však chcel byť prezident. Jemu post dvoj, troj, štvorročného premiéra nestojí za to, aby si spálil možnosť byť desať rokov prezidentom. Bez Hlasu to nebude stačiť," konštatuje, no zároveň upozorňuje, že nevie, kam sa to posunie o ďalšie štyri roky.

MUDr. Mesik: Šup po ďalšiu dávku?
Niektoré okolité krajiny "dostávajú rozum", kým u nás očkovacia politika "pritvrdzuje". MUDr. Juraj Mesik sa zamýšľa nad očkovaním tehotných žien. Názor zverejnil na sociálnej sieti. Dva svety "V Poľsku takto, kým korupčno-plagiátorský spolok u... Čítať ďalej
21 | 01 | 2022 | Eka Balašková

SNS so žabou na prameni

SNS bude mať v lepšom prípade podľa Romana Michelka tri plus, ale nikdy sa nepriblíži k piatim percentám.

"Štruktúry nepracujú, strana nemá sebareflexiu, vedie ju človek s nulovou sebareflexiou. Nevyvodil voči sebe osobnú zodpovednosť. Tlačí sa k Smeru, no nepredpokladám, že by ho Fico zobral." Hovorí R. Michelko o predsedovi SNS A. Dankovi.

Možno aj Danko dostane podobnú trafiku, ako kedysi J. Wolf, ktorého Robert Fico svojho času takto "upratal".

"Danko nemôže byť v politike. Jeho problém je v tom, že najstaršiu politickú značku permanentne diskredituje," hovorí Michelko. 

Belousovová

Predsedníčkou SNS byť podľa Michelka byť nemôže. Jednak je "ťažko za zenitom", jednak prešustrovala potenciál, ktorý mala a "...predovšetkým, Belousovová je osoba, ktorá dvakrát poslala SNS mimo parlament." pripomína Michelko.

"Ona dokázala mútiť vodu v Čadci, kde dokázala potopiť niekoľko primátorov a v zastupiteľstve robí dosť veľkú neplechu. Mala istý talent, vedela sa vyjadrovať, ale post predsedníčky parlamentnej strany neustála osobnostne." Odpísalo ju podľa Michelka jej vlastné ego a samoľúbosť. 

Vidí Belousovová za včerajším vyhlásením prezidentky alibizmus?
Vyhlásenie prezidentky Zuzany Čaputovej k "obrannej" dohode s USA si všíma aj Anna Belousovová, predsedníčka strany Národ a Spravodlivosť. Zuzana Čaputová je za prijatie okupačnej zmluvy "Sama ju však nepodpíše, ale splnomocní za seba na podpis... Čítať ďalej
21 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.