Na východe Slovenska sa objavil zaujímavý jav
22 | 01 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Zaujímavý jav mali možnosť vidieť na východe Slovenska tí, ktorí nekráčajú hľadiac iba o zeme. 

Božie oko, Božie prsty, Ježišove lúče či Budhove lúče sa objavili vo Vranove nad Topľou.

"Ide o tzv. krepuskulárne lúče, ktoré akoby z jedného bodu na oblohe vyžarovali pás slnečných lúčov.  Krepuskulárne lúče, nazývané aj súmračné," informuje portál imeteo.sk

Ako uviedli, zaujme najmä svojou krásou i dávkou tajomna a magickosti, ktorý mu ľudia pripisujú.

https://www.hlavnydennik.sk/2022/01/21/uz-aj-cina-varuje-nato-video

Ako vzniká taký jav?

"Krepuskulárne lúče sú optický jav v atmosfére, v ktorom sú hlavným aktérom lúče slnečného svetla. Tie pod vplyvom lineárnej perspektívy zdanlivo vyžarujú slnečné svetlo z jedného bodu na oblohe. Názov je spojený s krepuskulárnymi hodinami. Objavujú sa pri súmraku a na svitaní, a aj preto sa niekedy nazývajú aj súmračné," píše imeteo.sk.

Tento jav pôsobí tajomne, nadpozemsky až mysticky a podľa tohto ho pomenúvajú aj napríklad ako napríklad Božie oko, Božie prsty, Ježišove lúče či Budhove lúče.

Množstvo neodhalených prípadov rakoviny. Dôvod?
Kvôli pandémii koronavírusu sa v Európe neurobilo asi 100 miliónov skríningových testov na zistenie rakoviny. Dôsledok: Rakovina sa zistila v neskorších štádiách a znížila sa tak miera prežitia, informuje 1.pluska.sk. Vyplýva to z údajov... Čítať ďalej
21 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.