M. Šimečka vo vedení schôdze EP prekvapil. Neuveríte, v akom jazyku viedol rokovanie
22 | 01 | 2022 I Eka Balašková

Michal Šimečka, poslanec Európskeho parlamentu je od utorka jeho podpredsedom. Jedným zo štrnástich. Hneď na druhý deň ho predsedníčka EP poverila vedením schôdze.

V piatok bol hosťom relácie Braňa Závodského, kde rozoberal aj možnú spoluprácu s inými politickými stranami.

Koho zo spolupráce vylúčil?

Nevie si predstaviť spoluprácu s hnutím sme rodina, ale ani so Smerom R. Fica. Vylúčil možnosť spolupráce s Igorom Matovičom a jeho OĽaNO, no odmieta aj Hlas.

Prečo odmieta aj Hlas

Spoluprácu s Petrom Pellegrinim a jeho Hlasom nevidí ako reálnu, kvôli podozreniam okolo osoby exministra hospodárstva Petra Žigu.

Čím sa chce zaoberať ako podpredseda EP

Právny štát, demokracia a ľudské práva - to sú témy, ktoré bude vo svojej agende preferovať. Všetko sú to témy, v ktorých má SR svoje záujmy rovnako, ako plán obnovy, eurofondy, či klimatické dohody a "zelená Európa".

Šimečka viedol schôdzu v slovenskom jazyku. 

Milan Uhrík: Historická hlúposť!
Europoslanec Milan Uhrík (nezaradený), predseda hnutia Republika, komentuje rozhodnutie Rakúska o povinnom očkovaní. "Germáni majú opäť svoj historický skrat. Raz za čas sa im to stane, a potom trpia všetci u nich, aj naokolo..." Píše Milan Uhrík... Čítať ďalej
21 | 01 | 2022 | Eka Balašková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD