Je známy jeden z kandidátov na predsedu Žilinského samosprávneho kraja
22 | 01 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Žilinská krajská rada mimoparlamentného KDH odobrila za kandidáta na predsedu Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Igora Janckulíka.

V súčasnosti pôsobí ako podpredseda ŽSK. Nomináciu ešte musí potvrdiť celoslovenská rada hnutia, ktorá by mala byť podľa Janckulíka vo februári. KDH o tom informovalo na sociálnej sieti.

Janckulík, ktorý je zároveň podpredsedom KDH, bude vyzývateľom súčasnej šéfky kraja Eriky Jurínovej. Tá by mala svoju funkciu obhajovať. Pre TASR to už pred časom potvrdilo hnutie OĽANO i jeho líder Igor Matovič.

KDH deklaruje aktívnu prípravu na spojené regionálne a komunálne voľby, ktoré majú byť na jeseň. "Ako hnutie s veľkým zastúpením v samosprávach (okrem župana máme 220 starostov a primátorov a takmer 3000 poslancov regionálnych, mestských a miestnych zastupiteľstiev), máme prirodzenú ambíciu byť najlepšie pripravenou stranou do nastávajúcich volieb," uviedlo hnutie.

Dagmar Kramplová o tom, ako nám úrad prezidenta v prachu vyváľali
Boj o dohodu s USA je aktuálne v prezidentskom paláci. Ide o čas a vláda s prezidentkou sa budú ponáhľať prijať ju. Boja sa, že okupáciu USA ľudia v referende odmietnu, tvrdí Dagmar Kramplová, krajská predsedníčka SNS. Deň hanby Dnes sme boli... Čítať ďalej
22 | 01 | 2022 | Eka Balašková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.