Francúzi sa konečne zhlboka nadýchnu. Neočkovaným sa ale život poriadne sťaží (VIDEO)
23 | 01 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Vo Francúzsku vstúpi do platnosti nový očkovací pas, ktorý nahradí doteraz platný zdravotný pas. Neočkovaným sa život poriadne sťaží. Ostatní sa môžu od februára tešiť na uvoľnenie opatrení. Barcelona ruší nočný zákaz vychádzania, informuje de.euronews.com.

Neočkovaní nebudú mať prístup do reštaurácií, kín ani do diaľkových vlakov. Francúzska vláda však hovorí o uvoľnení opatrení pre ostatných, napríklad ukončenie povinného nosenia rúšok vonku, a to už od 2. februára.

Reakcie Parížanov

Istý starší pán v Paríži hovorí: „Pokiaľ sú okolo mňa ľudia, rúško si na tvári nechávam.“

Stručný komentár mladého muža: „Nikdy som rúško vonku nenosil.“

Okoloidúci sníva o lepších časoch: „Konečne dýchať čerstvý vzduch a vidieť tváre ľudí - to je niečo iné."

EMA: Príliš veľa boostrov môže preťažiť imunitný systém. Zatiaľ nevidí potrebu upravenej vakcíny proti Omikronu
Európska lieková agentúra (EMA) varuje pred pravidelným posilňovacím očkovaním v krátkych intervaloch. Uviedla, že je potrebné nájsť spôsob, ako prejsť od pandémie k endemickému výskytu. EMA zatiaľ nevidí potrebu upravenej vakcíny na Omikron,... Čítať ďalej
16 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Výrazné uvoľnenie od februára

Od polovice februára sa toho uvoľní ešte viac. Otvoria sa diskotéky a vo vlakoch sa bude môcť opäť jesť a piť. Napriek tomu, že denne pribúda viac ako 400 000 nových infekcií, tlak na jednotky intenzívnej starostlivosti sa v posledných dňoch znížil.

Barcelona: zrušenie zákazu nočného vychádzania

V Katalánsku na severovýchode Španielska už neplatí zákaz nočného vychádzania - napriek tomu, že počet infekcií je tiež veľmi vysoký. Kluby, bary a diskotéky však zostanú zatvorené. Vo vnútorných priestoroch reštaurácií sa môže prideliť len 50 percent skutočne povolených miest.

Počet účastníkov verejných a súkromných stretnutí zostáva obmedzený na desať.

(Medzititulky red. HD.)

Proti chaosu a vyčerpaniu z koronových opatrení: Celonárodný štrajk učiteľov vo Francúzsku (VIDEO)
Učitelia v celom Francúzsku odišli z práce. Protestovali proti koronovej politike Emmanuela Marcona a neustále sa meniacim pravidlám pre školy, píše de.euronews.com. Podľa ministerstva školstva sa na ňom zúčastnilo 38,5 percenta všetkých učiteľov... Čítať ďalej
14 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.