Soročinová: Prezidentka sa jasne usvedčila!
21 | 01 | 2022 I Eka Balašková

Prezidentka Zuzana Čaputová ani po týždňoch verejného odporu voči okupačnej "obrannej" dohode s USA nič nepochopila.

Vyhlásenie prezidentky hodnotí politička Monika Sofiya Soročinová.

Neprekonateľná servílnosť

"Včera sa svojim vyhlásením opäť usvedčila z toho, že jej servílnosť k záujmom USA je neprekonateľná," píše M.S. Soročinová a ďalej cituje prezidentku: “Predovšetkým chcem povedať, veľmi jednoznačne, že prijatie tejto dohody podporujem. Považujem ju za štandardný spôsob, ako zlepšiť obrannú spoluprácu s našimi partnermi. Sme členskou krajinou Severoatlantickej aliancie, sme súčasťou spoločných misií, sme súčasťou spoločných cvičení a táto zmluva, táto dohoda má prispieť práve k tejto spolupráci.”

Nevedomosť?

Hoci zmluva je bilaterálna, teda dvojstranná, prezidentka do toho "mieša" NATO, pričom Severoatlantická aliancia s ňou nemá nič spoločné. Soročinová píše: "Čaputová sa tvári, že zastáva najvyššiu ústavnú funkciu v štáte. Pritom u nej absentujú absolútne elementárne znalosti, ktoré dnes ovláda aj žiak základnej školy."

Výber najdesivejších miest na Slovensku. Vedeli ste o nich?
Ak ste vyznávačom strašidelných príbehov, záhadných a tajomných miest, starých legiend,tak ste na správnej adrese. V tomto zostavenom rebríčku sa dočítate o tých (naj) miestach Slovenska, ktoré sú miestami doslova a dopísmena až desivé. Poradie je... Čítať ďalej
20 | 01 | 2022 | Norbert Pančík

"Tak podľa nej naše spoločné misie a cvičenia v rámci zmluvy o NATO má posilniť ďalšia dvojstranná okupačná dohoda podpísaná výlučne s USA. Zaujímalo by ma, ako si to asi Čaputová predstavuje? Tak, že naši vojaci sa budú v rámci spoločných misií a cvičení viac kamarátiť s vojakmi USA, než napríkad s Čechmi, Maďarmi, Poliakmi alebo Litovčanmi?" Netají zvedavosť Soročinová a vzápätí vysvetľuje: "Toto je účelové zavádzanie zo strany Čaputovej, ktorým len opäť nebezpečne zľahčuje situáciu okolo podpisu dohody a jej následkov."

Hodinová výpoveď

"Dohoda má, podľa Čaputovej, prispieť k tomu, aby sme posilnili obranu našej suverenity. Pardon, to si z nás už totálne robí srandu? Podľa nej, má obranu našej suverenity posilniť zmluva, ktorá nás o ďalšiu časť našej suverenity oberá," konštatuje Soročinová: "Tomu, kto Čaputuvej písal tento prejav, by som dala hodinovú výpoveď, lebo evidentne ju chcel autor týmto znemožniť pred celým národom."

Interpretačná doložka bez relevancie

M. S. Soročinová ju považuje len za chlácholenie časti obyvateľstva, nesúhlasiacej s podpisom tejto dohody. Píše, že:  "Slovenskú republiku nechráni ani pred prítomnosťou amerických vojsk na Slovensku, ani pred realizáciou vojenských základní. Totálny lapsus!"

Nový prieskum: Hlas si mierne pohoršil, ako to vyzerá s inými stranami?
Voľby do NR SR by vyhral Hlas-SD pred SaS a Smerom-SD. Zber dát prebiehal telefonicky od 10. do 17. januára. Ako to vyzerá s inými stranami? Ak by sa voľby do Národnej rady (NR) SR konali v januári, vyhrala by ich strana Hlas-SD so ziskom 18... Čítať ďalej
21 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Soročinová ďalej cituje prezidentku, ktorá nás utvrdila v tom, že podpis dohody tejto bol cieľom vo funkcii: “Zmluvu podporujem, podpísanie tejto zmluvy, alebo uzatvorenie tejto zmluvy je vyjadrením našej medzinárodnej alebo geopolitickej príslušnosti. Sme súčasťou Európskej únie sme súčasťou Severoatlantickej aliancie (NATO), ja sama som bola veľmi jasne vyprofilovaný kandidát v prezidentských voľbách a s týmto mandátom som prezidentské voľby vyhrala. Je úplne prirodzené, že týmto smerom uvažujeme a že túto zmluvu chceme uzatvoriť.“

Nepravdy vo vyhlásení

"Opäť raz zavádza spoločnosť podsúvaním nepravdivých faktov o tom, že táto dohoda má akoby korelovať s našimi záväzkami ako členského štátu NATO a EÚ. Nie nemá! Naše záväzky voči NATO ani voči EÚ nás žiadnym spôsobom nezaväzujú podpísať dvojstrannú dohodu s USA." Konštatuje Soročinová: "A tým, že vyhlásila, že bola v tomto kontexte jednoznačne vyprofilovaný kandidát a preto voľby vyhrala, sa zase len preriekla, že táto dohoda je jej jedinou úlohou, ktorú si má splniť."

Jasný nátlak

"Prezidentka Čaputová dnes vo svojom vyhlásení povedala, že Slovensko je jediná krajina z hraničných krajín NATO, ktorá túto dohodu nemá podpísanú. Čiže nátlak zo strany USA je v tomto prípade evidentný. V podstate teda jedine Slovensko by mohlo pretrhnúť ozbrojenú zónu USA na východe v prípade vojenského konfliktu s Ruskom a takto oslabiť ich bojovú schopnosť, navyše ako štát hraničiaci s Ukrajinou." Vysvetľuje súvislosti Soročinová

Tragický osud Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Čo bude s ich domom?
Ako uvádza portál www.1pluska.sk rodinný dom, v ktorom plánovali svoje šťastie zavraždený novinár Ján Kuciak a jeho snúbenica Martina Kušníová zbúrajú. Zlikvidujú aj letnú kuchyňu, kde vrahovia sledovali svoje obete. Na tom istom pozemku vyrastie... Čítať ďalej
20 | 01 | 2022 | Norbert Pančík

Dnes to odznelo úplne jasne…

"Je Čaputová, spolu s Korčokom, Naďom a všetkými poslancami, ktorí za túto okupačnú dohodu zahlasujú, pripravená potom niesť zodpovednosť za ďalšie obete typu Kuciak, Palach a podobne, nakoľko napätie v spoločnosti stúpa a stáva sa neúnosným?" Kladie Soročinová veľmi nepríjemnú otázku. "Jednoznačne svojimi dnešnými bludnými vyhláseniami Čaputová už vopred prehrala nasledujúce voľby. A vlastne, načo by aj išla kandidovať, keď svoju jedinú úlohu - podpísanie okupačnej dohody s USA, si plánuje splniť už čoskoro." Tvrdí Soročinová.

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.