Slovenské jaskyne sú otvorené. Kto môže do nich vstúpiť?
21 | 01 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Slovenské jaskyne sú otvorené v režime OP (očkovaní - prekonaní).

Môžu ich navštíviť aj ľudia, ktorí sa zaočkovať dať nemôžu. Musia však mať so sebou potvrdenie o výnimke a negatívny test. Slovenská správa jaskýň (SSJ) o tom informuje na svojom webe.

"Vstup do jaskyne (podzemia) okrem detí do šesť rokov je možný len s riadne prekrytými hornými dýchacími cestami (nos a ústa) - respirátor - výnimky sa neakceptujú," uvádzajú jaskyniari. Maximálny počet osôb na vstup je podľa SSJ obmedzený podľa prevádzkových podmienok danej jaskyne. Rizikovým skupinám odporúča zvážiť návštevu jaskyne, a to s výnimkou už zaočkovaných osôb.

Na Slovensku sú momentálne otvorené štyri jaskyne - Demänovská jaskyňa slobody, Belianska, Bystrianska a Brestovská jaskyňa. Od 1. februára k nim pribudnú ďalšie dva jaskyne, Važecká a Domica, pre TASR to potvrdila Iveta Plevová zo SSJ. Dodala, že ostatné sa otvoria od 1. apríla, respektíve od 15. mája v závislosti od pandemickej situácie.

Covid totalita sa začína lámať. Upozornil na to opozičný poslanec
Tomáš Taraba, poslanec NRSR (Život) poukazuje vo svojich statusoch na aktuálne dianie v politike. Najnovšie upozornil na to, čo sa deje vo Veľkej Británii. Už aj tam, podľa neho pochopili, že covidová diktatúra nie je cestou. Kedy to pochopí... Čítať ďalej
21 | 01 | 2022 | Ján Papuga

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.