Ďuriš Nicholsonová prišla v Európskom parlamente o šéfovskú stoličku! Čo za tým stojí?
21 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Obmena predsedníctva europarlamentu mala dopad aj na slovenských europoslancov. Kým Michal Šimečka si polepšil, Lucia Ďuriš Nicholsonová o svoju šéfovskú stoličku v prestížnom výbore prišla.

Poslanci Európskeho parlamentu (EP) vo štvrtok v Štrasburgu aktualizovali počet členov v 20 parlamentných výboroch a troch podvýboroch. K aktualizácii došlo potom, ako europoslanci volili nového predsedu EP a nových členov predsedníctva na poste podpredsedov a kvestorov, píše portál 1pluska.sk.

Strata predsedníckej stoličky

Poslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová z liberálnej frakcie Obnovme Európu (RE) potvrdila, že pre ňu obmena predsedníctva europarlamentu znamená stratu predsedníckej stoličky vo Výbore pre zamestnanosť a sociálne veci (EMPL). Šéfkou tohto výboru sa stala v lete 2019 krátko po svojom zvolení do EP. 

"Musela som ustúpiť v prospech početnejšej rumunskej liberálnej delegácie, lebo slovenská delegácia je príliš malá na to, aby obsadila dve dôležité pozície, a preto už na túto pozíciu nebudem kandidovať," vysvetlila Ďuriš Nicholsonová. 

Nicholsonovej sukňu už rieši celý internet: A toto čudo nás reprezentuje v EÚ, krúti hlavou Belousovová (FOTO)
Tá si teda zavarila! A toto čudo nás vraj reprezentuje v EÚ! Politička Anna Belousovová si ako mnohí ďalší zgustla na vskutku originálnej sukni europoslankyne Lucie Ďuriš Nicholsonovej. S Mohamedom by to bol iný "víchor"! Europoslankyňa Lucia Ď.... Čítať ďalej
20 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Ustupuje niečomu väčšiemu

"Nebudem pokračovať ako šéfka výboru EMPL, pretože treba ustúpiť niečomu väčšiemu a nám sa naskytla fantastická príležitosť mať podpredsedu Európskeho parlamentu," dodala. 

K zmene došlo potom, ako liberáli (najmä francúzska a rumunská delegácia) navrhli slovenského europoslanca Michala Šimečku (PS) na post podpredsedu EP v druhej polovici súčasného mandátu, čo sa mu v tajných voľbách aj podarilo a s vysokým počtom hlasov.

Zmeny v predsedníctve EP však vyústili do jej plného členstva vo Výbore pre občianske slobody, spravodlivosť a vnútorné veci (LIBE), čo považuje za veľmi dôležité, lebo jej to umožní viac sa venovať svojej priorite, ktorou je doriešiť otázku rómskych osád na Slovensku.

"Odbornosť" Oľano doslova dorazila už aj SAK
Odbornosť OĽaNO doslova dorazila už aj Slovenskú advokátsku komoru. Ide o návrh poslanca Petra Kremského, ktorého predmetom je zavedenie novej skupiny poskytovateľov právnych služieb – právnych poradcov. Slovenskej advokátska komora (SAK) k... Čítať ďalej
21 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.