Aby mohli USA rásť, potrebujú vojnu v Európe! My to nedopustíme, vyzýva Blaha na protest
21 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Nechceme americké vojny - sme s tebou, Rusko! Takto začal svoj najnovší status opozičný poslanec a smerák Ľuboš Blaha. Podľa neho Slováci nechcú americké zmluvy, nechcú rozširovať NATO, chcú len solidaritu s Ruskou federáciou a mier! Na istú časť Slovákov to určite platí. A to by si mala uvedomiť aj naša koalícia.

Hegemónia USA dávno skončila

Spojené štáty sú upadajúca veľmoc, pripomína Blaha známy geopolitický fakt. Upozorňuje, že USA sa topia v dlhoch, americká spoločnosť je na pokraji občianskej vojny a americkú armádu porazia aj afganskí hrdlorezi na koňoch.

"Americký prezident Biden nevie ani súvislo povedať jednu vetu a tento pánko so svojim zrúteným impériom napína svaly pred Vladimírom Putinom? Veď to je trápne. Putin s Lavrovom sú výnimočné osobnosti, kým Biden so Sorosom sú neoliberálne múmie," konštatuje Blaha.

Poslanec pripomína, že Američania historicky najviac rástli, keď Európa bojovala. V prvej aj druhej svetovej vojne. "Aj preto americký biznis lial peniaze do Hitlerovho Nemecka, ktoré sa netajilo, že chce podrobiť Európu, zničiť ruský národ a zotročiť Slovanov."

Fico je krstným otcom! Vyšla kniha Byť kajúcnikom sa oplatí (FOTO)
Autor ani nemohol nájsť vhodnejšieho krstného otca! V časoch, keď na Slovensku pojem ´právny štát´ ide akosi do ústrania a masový fenomén kajúcnikov do popredia, vychádza kniha Ľudovíta Števka Byť kajúcnikom sa oplatí. A pokrstil ju 20. januára... Čítať ďalej
21 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Aby mohli USA rásť, potrebujú vojnu v Európe

Podľa smeráka je isté, že Amerika potrebuje vojnu v Európe, aby mohla rásť a zbaviť sa konkurencie. Preto tlačí svoje armády k ruským hraniciam. "Keby mali Rusi svoje armády v Kanade a Mexiko by špekulovalo, že by vstúpilo do aliancie s Ruskom - to by ste videli ten mazec. A potom by ešte liberálne médiá Američanom nadávali, že si presúvajú svoju armádu po svojom vlastnom území. Lebo takto dnes nadávajú Rusom - že ruská armáda je v Rusku. Chápete?" krúti hlavou Blaha.

Smerák sije istý, že Vladimír Putin sa nenechá vodiť za nos. Je to veľký štátnik a jediné, čo chce, sú garancie, že armády NATO sa už nebudú viac posúvať k jeho hraniciam. Z hľadiska bezpečnosti Ruska je to úplne prirodzená požiadavka.

"Namiesto toho sa šéf NATO vyhráža, že pošle jadrové zbrane do strednej či východnej Európy - a áno, možno aj na Slovensko. Už chápete, prečo vojnoví štváči potrebujú Obrannú dohodu s USA?" pýta sa poslanec.

"Odbornosť" Oľano doslova dorazila už aj SAK
Odbornosť OĽaNO doslova dorazila už aj Slovenskú advokátsku komoru. Ide o návrh poslanca Petra Kremského, ktorého predmetom je zavedenie novej skupiny poskytovateľov právnych služieb – právnych poradcov. Slovenskej advokátska komora (SAK) k... Čítať ďalej
21 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Paralela s nacistickým Nemeckom?

"Ženú nás do vojny - ako kedysi Hitler. Takto to vždy robia upadajúce veľmoci - aj Hitler bol frustrovaný, aj Hitler potreboval obrátiť koleso dejín. A tak potreboval vojnu. Dnes ju potrebuje upadajúca Amerika. Predbieha ju Čína, predbieha ju Rusko. Americká ekonomika je v troskách, spoločnosť utopená v neudržateľnej nerovnosti, americký neoliberálny kapitalizmus umiera po celom svete," upozorňuje Blaha.

Na obrázku môže byť 1 osoba a text

Zdroj: FB/Ľuboš Blaha

NIE vojne proti Rusku

Podľa politika musí tejto chvíli Slovensko povedať jasné NIE vojne proti Rusku. "Sme slovanský národ, smie mierumilovný národ a pamätáme si, ako za nás bojoval ruský národ proti Nemcom."

"Slováci sú na strane pravdy, na strane prezidenta Putina, na strane Ruska. Slováci sú na strane mieru. Nechceme americké základne ani jadrové zbrane, chceme suverenitu a mier. Vyjadrime spoločne solidaritu našim priateľom do Ruskej federácie. V stredu o 17.00 pred Prezidentským palácom!" vyzval na protest Blaha.

Soročinová: Prezidentka sa jasne usvedčila!
Prezidentka Zuzana Čaputová ani po týždňoch verejného odporu voči okupačnej "obrannej" dohode s USA nič nepochopila. Vyhlásenie prezidentky hodnotí politička Monika Sofiya Soročinová. Neprekonateľná servílnosť "Včera sa svojim vyhlásením opäť... Čítať ďalej
21 | 01 | 2022 | Eka Balašková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.