Neprišiel vám bonus pre zaočkovaného seniora? Problémom bude TOTO
20 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Ďalší problém s vyplácaním očkovacieho bonusu pre seniorov! Viacerí seniori zaočkovaní v ambulanciách vraj nemajú v systéme evidované všetky očkovania. NCZI sa vyhovára na lekárov a lekári to odmietajú. Kde sa teda stala chyba? A čo s tým treba robiť?

Na TV JOJ sa obrátili viacerí seniori, ktorí majú aj covid preukazy po treťom očkovaní, no na linke NCZI zistili, že je problém s vyplatením očkovacieho bonusu. V systéme vraj nie sú všetky ich očkovania evidované.

NCZI tvrdí, že to vedia vyriešiť, a že väčšinou sú dôvodom nesprávne vypísané údaje. Lekári pritom ukazujú, že údaje zapísali správne.

Sklamaní seniori 

"Bola som potešená, že takáto suma mi pribudne na účte, tak som trocha sklamaná," uviedla zaočkovaná seniorka. Na poštárku s tristoeurovou poukážkou čakala márne. Napriek tomu, že pacientka dostala od lekára ešte aj covid preukaz a potvrdenie o tretej dávke očkovania, keď sa dodatočne dovolala na linku Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) povedali jej, že tam vidia len dve očkovania.  

Triediť sa má odpad, nie ľudia
"S absolútnym pokojom v duši a bez hnevu či agresivity voči ľuďom, ktorí prijímajú protipandemické opatrenia, verejne vyhlasujem, že neprijmem pozvanie na žiaden festival, besedu, čítačku či kongres a ani nebudem prednášať, ak bude platiť... Čítať ďalej
20 | 01 | 2022 | Ivan Brožík

Takýchto pacientov má lekár Pavol Trnovec viac. "Prichádzajú s otázkami - doktor a som ja zaočkovaný? Pritom ja som ich fyzicky zaočkoval. Okamžite sú vpísané informácie do medicínskeho programu. Neprávosť cítili v tom, že niektorí, ktorí boli zaočkovaní v neskoršom čase už tú dávku dostali," vysvetlil Trnovec. 

Je príčinou problém v komunikácii medzi NCZI a Matovičovým rezortom?

"Najčastejším dôvodom je to, že občan sa nezaregistroval cez čakáreň cez korona.gov a do systému bol nahodený až lekárom alebo rôznym výjazdovým tímom, ktorý ho priamo očkoval. V tomto prípade mohli nastať nejaké problémy s osobnými údajmi, že tieto osobné údaje neboli evidované správne," informovala hovorkyňa ministerstva financií Michaela Lovásová. 

Výber najdesivejších miest na Slovensku. Vedeli ste o nich?
Ak ste vyznávačom strašidelných príbehov, záhadných a tajomných miest, starých legiend,tak ste na správnej adrese. V tomto zostavenom rebríčku sa dočítate o tých (naj) miestach Slovenska, ktoré sú miestami doslova a dopísmena až desivé. Poradie je... Čítať ďalej
20 | 01 | 2022 | Norbert Pančík

NCZI to zdôvodňuje hlavne nesprávne vyplnenými údajmi. Lekári to odmietajú. "Som skontroloval po päťstý krát, že či skutočne nastala chyba. V obidvoch tých systémoch boli zaznamenané tieto očkovania," povedal Trnovec. Tento lekár tlačí pacientom do konca roka 2022 rovno aj covid passy potom, čo ich nahodí do systému eZdravie. 

Covid passy majú, no odmenu nie

Ak by údaje nenahodil, nevydal by systém ani covid pass. Na infolinke napriek tomu dávku nevideli. "Ja si to vysvetľujem tak, že je možné, že sú viaceré databázy. Je možné, že vzájomne nekomunikujú," povedal Trnovec. 

"V tomto prípade odporúčame občanom nenechať sa odbiť. Prípadne osloviť našu infolinku finančnej správy. Naši zamestnanci dokážu povedať, že či poštová poukážka už je na ceste. Rovnako vedia skontrolovať osobné údaje," tvrdila Lovásová. 

Juraj Draxler: Vyrastieme raz natoľko, aby sme sa zbavili plytkých propagandistov?
"Chcú byť cool tým, že sa pridajú na stranu niekoho mocného. A niekde je v pozadí aj občasná materiálna podpora, rôzne ceny, napríklad. Teším sa na moment, keď ako spoločnosť vyrastieme dostatočne na to, aby sme sa týchto plytkých propagandistov... Čítať ďalej
20 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.