Na Slovensko sa rútia ďalšie snehové búrky! Čakajte zmenu počasia a ochladenie
20 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Už počas nadchádzajúcich hodín čaká naše územie ďalšia zmena v charaktere počasia! Na Slovenko mieria ďalšie vlny zrážok. Prvá vlna postúpila už v ranných hodinách, no v priebehu nadchádzajúcich hodín dorazí ďalšia, varuje portál imeteo.sk. Čo nás čaká?

Počasie ovplyvní ďalší studený front, ktorý by mohol priniesť aj búrky. Čo je však najdôležitejšie je to, že nás čaká ďalšia vlna ochladenia. Nepôjde však len o zrážky. Za studeným frontom, ktorý cez naše územie postúpi k nám vpadne aj chladnejší vzduch. 

Hrozia aj snehové búrky

Zmena počasia nás čaká v priebehu dnešného popoludnia a postará sa o ňu studený front. Ten už v týchto chvíľach postupuje cez Poľsko nad Česko a na jeho čele sa dokonca vyskytujú aj búrky.

Studený front však neprinesie len búrky, ale aj sneženie, ktoré postupne od severu zasiahne takmer celé územie, len na juhozápade sa môžu vyskytovať aj zrážky kvapalné. Sneženie tak v popoludňajších hodinách môže opäť skomplikovať situáciu na našich cestách.

Najpočetnejšie zastúpenie medzi národnostnými menšinami v SR majú Maďari
Najpočetnejšou národnostnou menšinou v SR je maďarská, hlási sa k nej 7,75 percenta obyvateľov. Druhé najväčšie zastúpenie medzi národnostnými menšinami majú Rómovia s podielom 1,23 percenta populácie, českú národnosť uvádza 0,53 percenta, rusínsku... Čítať ďalej
20 | 01 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Opäť sa ochladí

Snehové zrážky dnes síce výdatné nebudú, ale postupne sa dostaneme do vlhkého a chladného severného prúdenia v ktorom sa budú vytvárať početné snehové zrážky, ktoré by na severe mohli byť aj trvalejšie.

V regiónoch severného Slovenska tak snehové pokrývka bude pribúdať výraznejšie ako v ostatných častiach nášho územia. Do soboty by mohlo napadnúť aj viac ako 10 cm snehu.

Na celom území sa však prejaví ochladenie. V noci bude na celom území mrznúť a ochladí sa aj počas dňa. Celodenné mrazy čakajú od zajtra prakticky celé naše územie s výnimkou západného Slovenska, kde sa budú teploty pohybovať pár stupňov nad bodom mrazu.

A je to tu! Už v marci prebehne v Lešti slovensko-americké cvičenie s 3-tisíc vojakmi!
Ešte nie je ani oficiálne podpísalá dohoda s USA ale plány sú už jasné! Priestory Centra výcviku Lešť, posádkového cvičiska Levice a tiež letiska Sliač môžu už 1. marca očakávať 3000 vojakov s približne 1000 kusmi techniky. Na cvičení Saber... Čítať ďalej
20 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.