Hlas vyzval Lengvarského: Váš chaos s predpisovaním liekov kašle na pacienta! Okamžite urobte TOTO
21 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Dvomi slovami: Nedôstojné divadlo! Takto ohodnotil mimoparlamentný Hlas-SD štvrtkové stretnutie na Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR k chaosu s predpisovaním liekov. Pozrite, čo od Lengvarského žiadajú.

Neunúvali sa ani informovať

Bez informovania lekárov či pacientov od začiatku roka vošla do platnosti novela, ktorou sa zmenilo predpisovanie liekov. Na ministerstve zdravotníctva sa preto dnes zišli lekári z viacerých odborných spoločností, píše denník Plus1Deň.

Poslankyňa Eva Horváthová (OĽANO) a prezidentka Spoločnosti všeobecných lekárov Slovenska Monika Palušková informovali, že bola založená platforma, ktorá má riešiť problémy v súvislosti so zmenou predpisovania liekov. Návrhy riešení by mali byť vypracované do pondelka (24. 1.). 

Hlas sa neudržal a rezortu zdravotníctva tvrdo naložil

Podľa strany Hlas však nikto nerieši situáciu pacientov. Podpredsedníčka strany Zuzana Dolinková vyzvala na okamžité vytvorenie jasných pravidiel. "Žiadame, aby okamžite skončil tento chaos a vytvorili sa jasné pravidlá pre pacientov. Tí potrebujú lieky, ktoré im zachraňujú život a nemôžu byť šikanovaní nekompetentnými rozhodnutiami. Je to nedôstojné a neprijateľné," uviedla Dolinková.

Matovičova sestra Belicová: Vláda si svoj kalich horkosti za velezradu vypije do dna! A nie od Žilinku, ale od národa!
Koalícia by sa mala správať tak, aby zo Žilinku nemuseli mať plné gate! Takto sa v statuse na sociálnej sieti vyjadrila sestra expremiéra Igora Matoviča Zuzana Belicová. V Žilinkovi nemajú istotu "Prečo neustále útočia koaliční politici a... Čítať ďalej
20 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Hlas-SD podľa jej slov navrhuje, aby mal pacient možnosť dostať sa k svojim liekom cez všeobecného lekára i špecialistu, informuje portál cas.sk. Podčiarkla, že pacient nesmie byť rukojemníkom lobistických záujmov iba vybraných jednotlivcov pôsobiacich v rezorte zdravotníctva.

Primitivizmus ako štátna ideológia
Už to prekračuje všetky predstaviteľné medze. Primitivizmus sa z prostredia slovenskej koaličnej moci šíri rýchlejšie a nebezpečnejšie ako Omikron a všetci jeho predchodcovia.Tuposť a sebastredná idiócia je už takmer neodpustiteľným doplnkom, práve... Čítať ďalej
21 | 01 | 2022 | Ivan Brožík

Výzva ministrovi Lengvarskému

Mnohí pacienti ostali poriadne zaskočení. Pre väčšinu to znamená, že budú musieť po novom chodiť po viacerých doktoroch naraz. Okamžite sa, samozrejme, spustila oprávnená vlna kritiky. 

Zmeny v predpisovaní liekov kritizovali aj viacerí predstavitelia odborných lekárskych spoločností a odborníci z MZ SR. V liste vyzvali ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského, aby pozastavil účinnosť novely a inicioval diskusiu dotknutých strán. Zmenu legislatívy iniciovali poslanci z klubu OĽANO, účinná je od začiatku roka.

Neprišiel vám bonus pre zaočkovaného seniora? Problémom bude TOTO
Ďalší problém s vyplácaním očkovacieho bonusu pre seniorov! Viacerí seniori zaočkovaní v ambulanciách vraj nemajú v systéme evidované všetky očkovania. NCZI sa vyhovára na lekárov a lekári to odmietajú. Kde sa teda stala chyba? A čo s tým treba... Čítať ďalej
20 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.