Tentoraz NATO ženie svet do novej Karibskej krízy - šialenci sa nepoučili
19 | 01 | 2022 I Ivan Brožík

Jan Campbell: Nevďačné NATO. Vďaka jehjo šialenstvu svet smeruje k novej verzii karibskej krízy. Je to takmer oficiálne. V tomto boji nebudú použité jadrové zbrane.

Tvtrdí to na portáli prvnizpravy.cz Jan Campbell, analytik, publicista, nemecký občan českej národnosti.

Jadrové zbrane vlastne ani ie sú potrebné. Konvenčných rakiet je nadbytok. Všetko nasvedčuje tomu, že vláda USA spolu s NATO sa dostala do binárnej pasce Kremľa, vojská USA sú vycvičené na útok, nie na obranu a ich vedenie si nechce pripustiť, že raz vyvinutý, vyskúšaný a do vojenských útvarov zaradený ruský aketový systém Zirkon bude použitý proti USA. Je tu veľmi pravdepodobná možnosť, že Ruská federácia môže v Karibiku (Nikaragua alebo Kuba) rozmiestniť aj rakety Kalibr s bojovým dosahom až 2500 km, alebo že po 20. zjazde KS ČĽR sa vyrieši Taiwan a dôjde k výstavbe Nikaragujského kanála, o ktorom som nedávno písal ako o prostriedku na schladenie horúcich hláv v USA.

Ako budú reagovať USA v takom prípade?

S pravdepodobnosťou hraničiacou s istotou to v USA vyvolá hystériu, odvedie pozornosť od európskej agendy, dôjde k protiútokom v Eurázii, na Ukrajine a rozsiahla piata kolóna v Rusku, vrátane extrémistických buniek, sa bude aktivovať. Rýchle vytvorenie systému protiraketovej obrany proti Zirkonom a Kalibrom nesie v sebe riziko zruinovania USA ako takých.

Avšak...

Predtým ešte dôjde k vojenskému odzbrojeniu Kyjeva silou a bez plnohodnotnej vojny medzi Ruskom a Ukrajinou, pretože bábky v Kyjeve si nevybrali tú správnu z troch možností: Ukrajina ako neutrálny, nepriateľský, alebo žiadny štát. Okrem toho politici nepočítajú s tým, že ukrajinskí vojaci dajú prednosť životu pred smrťou.

Rusofóbovia žené nenormálnosť sveta za hranu

Choré rusofóbne elity v EÚ a NATO začnú rýchlo vymierať nie na covid-19, ale na nedostatok k životu nevyhnutného amerického kyslíku, tj skutočnej podpory. NATO si spomenie na nenávratnú príležitosť osláviť svoje znovuzrodenie, ktoré mu umožnil Kremeľ decembrovou ponukou dohodnúť sa. Nevylučujem, že po ohlásení odpovede Kremľa na NIE v Ženeve, Bruseli a Viedni sa NATO radšej vráti k hraniciam roku 1997, bude klamať, zradí svojich členov a začne naozaj konať, než aby sa vrátilo do doby ešte skoršej, alebo dokonca povojnovej, pred svojím založením.

Sebavedomie až príliš nafúknuté

Kremeľ umožnil nafúknuť USA, NATO a EÚ ich vlastný balón falošného sebavedomia až na hranicu samozničenia. Medzitým Západ stratil moc v Ázii, nehľadiac na situáciu v Kazachstane a inde, stráca ju v Afrike a tiež v Latinskej Amerike. Spoločenstvo latinskoamerických a karibských štátov (SLKS), ktoré založili 23. februára 2010 všetky štáty Ameriky okrem USA a Kanady, a v ktorom iba Brazília pozastavila v roku 2020 členstvo, postaví kríž na kapitánsky mostík USA v Južnej Amerike. To očakávam po prezidentských voľbách v Brazílii a po oznámení o ruskej vojenskej základni v jednom členskom štáte alebo viacerých štátoch spoločenstva.

USA nemajú spojencov

Pripomínam píše tiež Jan Campbell, že v prípade veľkého konfliktu s RF a ČĽR, USA nemajú medzi najväčšími svetovými armádami skutočných spojencov. Nevďak svetom vládne, traduje sa.  Námet pre svieže dielo s výborným humorom ako v autobiografickom návrate Ephraima Kishona (1924-2005) do histórie so satirickým rozprávaním ku ktorého novej forme kráčame míľovými krokmi s pomocou Bruselu a hlúpych rusofóbov. napísal pre portál prvnizpravy.cz Jan Campbell, analytik, publicista, nemecký občan českej národnosti.

https://www.hlavnydennik.sk/2022/01/18/nato-dostalo-chut-na-kaliningrad-video

__________________________

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.