Slovensko je uzavreté oddelenie na psychiatrii sveta, dámy a páni - šibe vám?
19 | 01 | 2022 I Ivan Brožík

"Občas si na Slovensku pripadám ako na uzavretej psychiatrii, od ktorej niekto stratil kľúč." Píše na sociálnej sieti publicista Eduard Chmelár.

"To, čo si dovolilo ministerstvo zahraničných vecí, je úplne šialené a ja sa pýtam, či tlačové oddelenie obsadilo komando opíc alebo sa v rezorte prepytujem diplomacie všetci prestali ovládať." Tvrdí Eduard Chmelár.

"V normálnej krajine by na tvrdenie prestížneho denníka zareagoval rezort diplomacie serióznym vyhlásením. U nás ministerstvo zahraničných vecí štyri dni mlčí a až vtedy, keď je z toho aféra, ktorá sa nedá ututlať, agresívne zaútočí na jeden z najvplyvnejších denníkov sveta, označí článok uznávanej nositeľky Pulitzerovej ceny Helene Cooper za vykonštruované špekulácie a tých, ktorí na to iba upozornili za konšpirátorov, ktorí by sa mali venovať tomu, čo je pre SR dôležitejšie, a to je vraj (dobre počujete) suverenita a nezávislosť Ukrajiny..."

Dámy a páni, šibe vám?

"Za čo si myslíte, že ste platení? Vy budete osočovať ľudí, ktorí majú na zreteli štátne záujmy Slovenskej republiky a obavy o jej bezpečnosť a suverenitu – a namiesto toho klásť do popredia suverenitu Ukrajiny? Komu slúžite? Veď nie ste dojičky kráv v Hornej Maríkovej, ja od štátneho úradu vyžadujem zdržanlivosť a rešpekt. Ak takíto ľudia tlmočia postoje rezortu diplomacie, mali by ich vyhodiť na hodinu." Oprávnene konštatuje autor statusu.

Keď už ste hulváti...

 "Ak sa takto vyjadruje ministerstvo zahraničných vecí, nemôže vás prekvapiť, aký slovník majú davy na facebooku. Priznám sa, že som už otrávený a znechutený z tej žlčovitosti, keď každý na každého len oplzlo nadáva. To sa takto správate aj v bežnom živote? No ja vás vychovávať nebudem. Ale keď ste už hulváti, tak si aspoň strčte hlavu pod studenú sprchu, kým niečo napíšete, lebo toto nie je normálne."

Ťahajte odtiaľto!

"Ja nie som politik, ja sa vám nemusím vtierať do zadnice, preto vám hovorím otvorene, ak sa neviete slušne správať, ťahajte odtiaľto. Je jedno, o kom hovoríme, malo by sa to obísť bez nadávok a vulgarizmov, ktoré tu nie sú vítané. Milujem facebookových anonymných hrdinov, ktorí na vás najprv ziapu, aby ste bojovali za nich a keď to urobíte, ziapu na vás, že prečo sa bavíte práve s hentým (a pritom si v tých gebuliach nevedia dať dokopy ani to, že ak organizujeme petíciu pre parlament, tak sa asi musíme stretnúť s jej predsedom, lebo je to on, kto rozhoduje o zaradení petície na rokovanie príslušného výboru). A ak sa vám zdá, že robíme málo, tak to skúste vy, mudrlanti."

Táraji, ktorí ničomu nerozumejú

"Nemám rešpekt pred tárajmi, ktorí nič nerobia, ničomu nerozumejú, ale všetko okomentujú ešte skôr ako si to prečítajú, nieto pochopia. Pripomínajú mi bradatý vtip, ako šesťdesiattisíc divákov na futbalovom štadióne vrieska na 22 milionárov na ihrisku: „Makajte, žebráci!“ My sme hrdí na to, že sa nám podarilo vybaviť stretnutie so šéfom parlamentu (mimochodom, druhým najvyšším ústavným činiteľom v štáte). Nie sme z toho pokakaní ako naivné žaby, neprežívame to, ale uvedomujeme si, že sme jediní z kritikov, ktorých predstaviteľ vládnucej moci počúval a počúval veľmi pozorne. Bez toho sa jednoducho nemôžeme pohnúť vpred. Takže, vážení a milí, nič vám nedlhujem, nič nie som povinný za vás robiť, nie som váš zamestnanec a neuchádzam sa o váš hlas. Ak si nevážite našu robotu v občianskom združení Zjednotení za mier, nemusíte nás velebiť, ale ak ju chcete kritizovať, uistite sa vopred, že aspoň tušíte, o čom hovoríte."

"Nevadí. Vydržíme. Spoločný cieľ je väčší ako my. Ale vyhradzujem si právo vyhodiť z tejto komunity každého grázla, ktorý neprináša živú vodu, ale otravuje studne." Dodáva Eduard Chmelár v statuse na sociálnej sieti.

OZ AN24-Hejce: Aj TAK sa dá pán minister! Odmietame, nie sme opice ani dezoláti, na rozdiel od politikov
"Spomienka len pre očkovaných! Aj tak sa dá, pán minister...," zverejnilo OZ AN24-Hejce otvorený list adresovaný ministrovi obrany Jaroslavovi Naďovi. OZ v ňom reaguje na telefonát z ministerstva obrany. Dnes prišiel telefonát z ministerstva... Čítať ďalej
19 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

_____________________________

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.