Rado Baťo: Heger, Matovič a Krajniak sú zlodeji budúcich dôchodkov
19 | 01 | 2022 I Gabriela Fedičová

"Heger, Matovič, ani Krajniak za dva roky nepohli ani prstom, aby katastrofu zvanú druhý pilier vyriešili. Vykašľali sa na sporiteľov aj ich budúce dôchodky," tvrdí Rado Baťo.

Baťo je presvedčený o tom, že nechali peniaze kysnúť vo fondoch, ktoré sa za poslednú dekádu "zhodnotili" v priemere o 0,7 percenta ročne. A rozpísal sa o výpise z druhého piliera.

"Prišiel mi výpis z druhého piliera. Podľa analytického odhadu, ktorý je jeho súčasťou, by sa môj príjem z investícií po odchode na dôchodok mal pohybovať medzi 550 až 1 100 eur mesačne," vysvetľuje Radoslav Baťo.

Podľa neho v základnom scenári by to malo byť okolo 750 eur, po zohľadnení očakávanej inflácie to v dnešných cenách zodpovedá sume prevyšujúcej päťsto eur mesačne. "Aj keď k tomu pripočítam budúci dôchodok z prvého piliera, je jasné, že bez súkromných úspor zo mňa švajčiarsky dôchodca nebude," dodáva.

https://www.hlavnydennik.sk/2022/01/18/pokus-o-sachovu-hru-s-ministrom-obrany

Heger, Matovič, ani Krajniak za dva roky nepohli ani prstom

V príspevku na sociálnej sieti vysvetľuje Baťo aj to, že patrí k menšine sporiteľov v druhom pilieri, ktorých odhad budúcich príjmov nevyzerá ako sprostý vtip.

Dôvodom je, že väčšinu času od roku 2005 bol dobre plateným zamestnancom, menšinu živnostníkom.

"Do indexových fondov som po ich vzniku presunul všetky úspory, vďaka čomu sa v posledných rokoch tešia slušnému zhodnoteniu. Ale väčšina z pol druha milióna sporiteľov má peniaze v nevýnosných "bezpečných" fondoch, kam ich sériou zmien dostali vlády Roberta Fica. Kvôli tomuto zlodejovi budúcich dôchodkov prišli ľudia o miliardy eur. Ich dôchodky budú žalostné a Slovensko má zarobené na obrovský sociálny a politický problém," píše Radoslav Baťo.

A zdôrazňuje jeden obrovský fakt: "Už dva roky nemáme vládu Roberta Fica. Pri moci je zostava, ktorá sľúbila, že "v druhom pilieri zavedie dobre nastavenú, výnosnejšiu investičnú politiku na základe rozhodnutí profesionálnych investorov, zmení najmä alokáciu aktív a poplatkovú politiku s pomocou medzinárodných benchmarkov."

Baťo upozorňuje, Heger, Matovič, ani Krajniak za dva roky nepohli ani prstom, aby katastrofu zvanú druhý pilier vyriešili. Vykašľali sa podľa Baťa na sporiteľov aj ich budúce dôchodky a nechali ich peniaze kysnúť vo fondoch, ktoré sa za poslednú dekádu "zhodnotili" v priemere o 0,7 percenta ročne.

Gustáv Murín: Táto selfie-vláda zla nikdy neprestane s demontážou demokracie
"Selfie-vláda plagiátorov má minimálnu šancu politického prežitia pri najbližších voľbách," tvrdí v názorom článku Gustáv Murín, ktorý zverejnil v blogu v denníku Pravda. Podľa Murína už vymysleli odobratie ústavného práva voliť pre neočkovaných s... Čítať ďalej
19 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Heger, Matovič a Krajniak sú podľa neho zlodeji budúcich dôchodkov

Fico bol podľa Baťa posadnutý zničením druhého piliera, ktorý považoval za symbol nenávidených reforiem.

"Nijako ho to neospravedlňuje, ale je to aspoň nejaké vysvetlenie jeho vyčíňania. Lenže ako si vysvetliť pasivitu súčasnej vlády? Že Heger je bezcenná handra, Matovič posadnutý magor a Krajniak bigotný križiak?" Pýta sa Baťo. Podľa ktorého je fakt, že táto kombinácia premiéra, ministra financií a ministra práce je pre výnosy v druhom pilieri rovnako smrteľná ako kedysi Fico, Počiatek a Tomanová.

Heger, Matovič a Krajniak sú podľa neho zlodeji budúcich dôchodkov.

Generál Viktorín má odkaz pre ministra obrany: Vy netušíte...
Generál Jozef Viktorín (Republika) reaguje na ministra obrany Jaroslava Naďa (OĽaNO). "Vy netušíte, kde žijete, ako žijú občania a čím žijú...", odkazuje mu. Jozef Viktorín je presvedčený, že minitrovi obrany chýba sebareflexia. "Obhajoba zmluvy z... Čítať ďalej
19 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.