Robert Fico: Najvyšší súd je rekordérom v porušovaní ľudských práv
19 | 01 | 2022 I Eka Balašková

Dnes 19. januára sa pred budovou Najvyššieho súdu konala tlačová beseda predsedu strany SMER-SD R. Fica.

Jej témou bolo: 24 hodín do rozhodnutia Najvyššieho súdu SR v prípade Ing. N. Bödöra.

Kým sa k slovu dostal R. Fico...

Prepis verejného vyhlásenia N. Bődőra na úvod TB prečítal advokát, Gašpar. Poďakoval sa v ňom za podporu verejnosti a celé vyjadrenie nájdete tu

Nie je obhajca N. Bődőra

Podľa R. Fica na prezentáciu informácií potvrdzujúcich nespravodlivosti a nezákonnosti na Slovensku, nie je vhodnejšie miesto, ako Najvyšší súd SR. Pripomenul, že síce nie je obhajcom, ale ako politik sa musí vyjadriť ku kauzám ako poslanca Žigu, šéfa NBS Kažímíra či iných, keďže ide o hrubé porušovanie základných ľudských práv.

Podpredseda Smeru: Šikanózne opatrenia Mikasa devastujú Slovensko
Podpredseda Smeru - SD a poslanec NRSR Ľuboš Blaha sa na svojom masovo sledovanom profile na sociálnej sieti vyjadril k novým opatreniam vlády v súvislosti s covidom. Podľa neho sú v rozpore s akýmkoľvek poznaním a ľudskými právami. To už pochopili... Čítať ďalej
19 | 01 | 2022 | Ján Papuga

Najčastejší porušovateľ základných ľudských práv

R. Fico to skonštatoval po krátkej rekapitulácii toho, čo sa v ostatnom období udialo vo veci ako N. Bődőra, tak predtým T. Gašpara. "Hovorím o rokoch 2020 a 2021, keď tu máme dohromady štrnásť, alebo pätnásť rozhodnutí ÚS, ktorý konštatuje, že osoby vo výkone väzby boli poškodené na svojich právach práve NS SR." Upozornil R. Fico.

Ozbrojené komando v dome

R. Fico síce skonštatoval, že NS SR síce urobil, čo mal - prepustil N. Bődőra, no dve hodiny na to k nemu domov prišlo ozbrojené komando, ktorého konanie predseda Smeru popísal s tým, že N. Bődőr nemal problém a sám vyšiel von, aby ho mohli zadržať. Niektorí prokurátori podľa R. Fica tvrdia, že bola chyba zadržať ho po dvoch hodinách, že by stačilo po týždni, nech si zvykne na deti, aby ho to viac bolelo. 

ŠTS N. Bődőra do väzby nevzal,

preto bolo logické, že Najvyšší súd toto rozhodnutie potvrdí. "Ako sa môže stať, že na NS SR má o sťažnosti prokurátora ŠP Hrušku rozhodovať senát, ktorého členmi boli sudcovia Kliment a Štift. Ak títo dvaja páni majú rozhodovať o tejto veci, tak prestaňme hovoriť už aj o zdaní spravodlivosti. Nie o procese, kde by boli garantované práva Ing. N. Bődőra," hovorí R. Fico. 

Politický väzeň

Tak označil predseda Smeru N. Bődőra, pretože je účelovo spájaný s jeho stranou a menoval dôvody - nominácie sudcu Klimenta stranou OĽaNO na rôzne pozície a jeho verejné vyhlásenia, v ktorých nerešpektoval prezumpciu neviny v prípadoch práve R. Fica. Sudca Kliment je navyše strýkom prokurátora ŠP Repu, ktorý aktívne konal v prípadoch, týkajúcich sa Norberta Bődőra. R. Fico menoval množstvo prešľapov sudcu Klimenta a položil otázku, "ako môže takýto človek rozhodovať o osude politického väzňa, Ing. N. Bődőra, keď to je prakticky radový člen politickej strany OĽaNO." 

Topoľčianska radnica podporí cyklodopravu
Poslanci MsZ v Topoľčanoch ešte v závere minulého roka na svojom zasadnutí schválili dotáciu do cyklistickej infraštruktúry. Chcú tak podporiť ekologickejšie formy dopravy v meste. Prístrešky pre bicykle pred školy Vybrané boli ZŠ na Škultétyho... Čítať ďalej
19 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Nie menej zaujímavý sudca Štift

F. Fico rekapituluje jeho sudcovskú kariéru, ktorá sa začala v roku 2004, kedy ho za sudcu menoval minister spravodlivosti Daniel Lipšic, hoci na justičnej praxi nestrávil ani hodinu. "Je plne zaviazaný Špeciálnemu prokurátorovi Lipšicovi. Ako takéto perverznosti môžeme pri výkone spravodlivosti na Slovensku rešpektovať?" 

Aký to má zmysel?

Advokát N. Bődőra M. Para si položil otázku, aký má zmysel zaoberať sa detajlami, predkladať argumenty, pri predpojatom súde, ktorý má rozhodovať a pokiaľ existujú také vážne pochybnosti a dôkazy o manipulácii káuz Očistec a Judáš voči jeho mandantovi. 

Slovensko je uzavreté oddelenie na psychiatrii sveta, dámy a páni - šibe vám?
"Občas si na Slovensku pripadám ako na uzavretej psychiatrii, od ktorej niekto stratil kľúč." Píše na sociálnej sieti publicista Eduard Chmelár. "To, čo si dovolilo ministerstvo zahraničných vecí, je úplne šialené a ja sa pýtam, či tlačové... Čítať ďalej
19 | 01 | 2022 | Ivan Brožík

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.