Začína zber podpisov na referendum! Mnohí Slováci sú však už skeptickí: Na túto vládnu bandu neplatí už nič!
18 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Parlament nebude v utorok rokovať o návrhu na vyhlásenie referenda v súvislosti s obrannou dohodou s USA. Toto rozhodnutie však mnohých popudilo a začali konať. Opozičný poslanec Tomáš Taraba vo svojom statuse na sociálnej sieti zvoláva k zberu podpisov. Čo na to Slováci?

Program schôdze neprešiel

Poslanci dnes neschválili program mimoriadnej schôdze, ktorú inicioval Smer-SD. Jediným bodom programu bol návrh opozičných poslancov na schválenie uznesenia o vyhlásení referenda v súvislosti s obrannou dohodou s USA.

Program schôdze podporili len opoziční poslanci, niektorí členovia klubov OĽANO a Sme rodina sa zdržali. Rokovanie inicioval Smer-SD spoločne s nezaradenými poslancami okolo Tomáša Tarabu.

V referende sa chceli pýtať občanov, či súhlasia, aby NR SR vyslovila súhlas s Dohodou o spolupráci v oblasti obrany medzi vládou SR a USA.

Pred parlamentom sa konal protest proti obrannej dohode s USA
red budovou parlamentu sa v utorok konal protest proti obrannej dohode s USA. Akciu iniciovalo mimoparlamentné hnutie Socialisti.sk. Jeho predseda Artur Bekmatov skonštatoval, že protest mal za cieľ vyjadriť odpor voči zmluve a podporu parlamentnej... Čítať ďalej
18 | 01 | 2022 | Ivan Mihale

Vláda uvidí, kde stojí národ!

"Vládna koalícia odmietla dnes v parlamente rokovať o vojenskej zmluve. Ideme do rýchleho zberu podpisov pod referendum, aby arogantná moc videla, kde stojí národ," reagoval Taraba na vzniknutú situáciu.

A mnohí Slováci ho v tom podporujú. Marek napísal, že veľmi rád odpíše ale obáva sa, že "to zas tá Pezinská skládka zmetie zo stola. 600.000 bolo málo treba aspoň milión".

"Odborári keby sa spojili a všetko by sa odstavilo na pár dní, tak sú v r.ti a zbadali by, že bez ľudí nezmôžu nič," myslí si Viktor.

Iveta: "Prvý úspech. Tak toto referendum určite padne na úrodnú pôdu, hádam nie sme tak blbí, aby sme sem američanov-teroristov pustili."

Minister obrany J. Naď vytiahol dôkaz proti vláde Roberta Fica! Čo na to občania?
Minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) zverejnil na sociálnej sieti list svojho predchodcu, Petra Gajdoša, ktorý bol ministrom obrany za SNS. Jaroslav Naď hovorí o dôkaze, ktorý je o tom, kto chcel dohodu s USA a rokoval o nej. "Mimochodom, takýchto... Čítať ďalej
18 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Zahodili už Slováci flintu do žita?

Mnohí majú ale iné pocity. "Už dopredu sa obávam, že pani Čaputová sa opäť zachová tak, ako minule a žiadne referendum sa konať nebude, žiaľ," myslí si Katka.

Peter s ňou súhlasí. "Aj keď zozbierame milión podpisov, táto vládna garnitúra aj s prezidentkou si s nimi vytrie r.ť, v tomto štáte vládne absolútna anarchia a USA."

"Pardón, ale už sa rýchlo prebuďte a uvedomte si, že na túto vládnu bandu neplatí nič demokratické a už vôbec nie nejaké podpisovanie papierov," myslí si Jituška.

Poslanci neschválili program. Dnes sa nebude rokovať o dohode s USA
Národná rada (NR) SR nebude v utorok rokovať o návrhu na vyhlásenie referenda v súvislosti s obrannou dohodou s USA. Poslanci totiž neschválili program mimoriadnej schôdze, ktorú inicioval Smer-SD. Jediným bodom programu bol návrh opozičných... Čítať ďalej
18 | 01 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.