TOTO je nechutné! Poľské potraviny sú najnebezpečnejšie v celej EÚ
19 | 01 | 2022 I Gabriela Fedičová

Poľsko je siedmym najväčším exportérom potravín v Európe, ale má najnebezpečnejšie potraviny v celej Európskej únii.

Informáciu, ktorú priniesla v repotáži RTVS potvrdil aj tamojší Najvyšší kontrolný úrad. Vyplýva z nej nielen to, že najčastejšie zisteným problémom je prítomnosť baktérií salmonely a listérie, ale aj iné!

Poliaci sa sťažujú tiež. Nielen na vysoké ceny mäsa a mäsových výrobkov, ale aj na zlú kvalitu. Najvyšší kontrolný úrad podľa RTVS potvrdil aj to, že v krajine prakticky nikto nedohliada na porážku, veterinárov je nedostatok a často ich nahrádzajú ľudia s iným vzdelaním.

Ďalším veľkým problémom je nadmerné používanie antibiotík. Potvrdil to aj hovorca Najvyššieho kontrolného úradu Lukáš Pawelski.„Poľsku patrí popredné miesto v Európskej únii v používaní najsilnejších antibiotík v chove zvierat. Používame ich dvakrát viac, ako pri liečbe ľudí,“ uviedol Pawelski podľa RTVS. 

Maroš Žilinka vycvičil Ivana Korčoka z diplomacie
Generálny prokurátor Maroš Žilinka odkazuje, že ako ústavný činiteľ nie je podriadený ministrovi zahraničných vecí Ivanovi Korčokovi! Cesta generálneho prokurátora Maroša Žilinku do Moskvy, kde sa konali oslavy okrúhleho výročia tamojšej... Čítať ďalej
18 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Antibiotiká v mäse ničia ľudskú imunitu

"Antibiotiká sa spolu s mäsom dodávajú do ľudského tela a podľa odborníkov tak ničia imunitu," informuje RTVS. A podľa riaditeľa slovenskej Štátnej veterinárnej a potravinovej správy Jozefa Bíreša by mal Brusel použiť mechanizmy, ktoré má, na kontrolu.

V EÚ sa podľa Bireša na trh nesmie dostať žiadne rizikové mäso či potraviny, ktoré ohrozujú zdravie ľudí.

Ozývajú sa aj poľskí aktivisti, ktorí podľa RTVS tvrdia, že spôsob kontroly je zlý. "90% z nich totiž úrady vopred avizujú, bitúnky či mäsospracovateľské firmy sa na ne môžu pripraviť a nedostatky tak kontrolóri nezistia," informuje RTVS. 

https://www.hlavnydennik.sk/2022/01/17/male-americke-vytriezvenie

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.