Odborníci varujú: Fico sa TÝMTO krokom rúti do záhuby!
18 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Potopí Fico Smer či naopak získa ďalšiu podporu? Líder opozície totiž láka do politiky dvoch kontroverzných kandidátov. Jeho stranícki kolegovia vraj nič netušia.

Čoraz častejšie sa spomína možný vstup do politiky obvineného policajného exprezidenta Tibora Gašpara a advokáta Kočnera a Bödöra Mareka Paru. Zatiaľ to síce vyzerá len ako zbožné prianie lídra Smeru-SD Roberta Fica. Jeho stranícki kolegovia vraj nič netušia, píše portál 1pluska.sk.

Na palube sú vítaní

Začiatkom decembra 2021 Fico šokoval nielen politickú verejnosť, keď priamo pred očami novinárov ponúkol z väzby čerstvo prepustenému Tiborovi Gašparovi miesto na kandidátke v budúcich parlamentných voľbách. Uviedol, že policajný exprezident je v prípade záujmu uňho „vítaný na palube“.

Gašpar však na túto ponuku zatiaľ nereflektoval a to najmä preto, že je naďalej obvinený v kauze Očistec, kde už je podaný návrh na obžalobu.

Problém s dohodou s USA má aj časť koalície: Kto môže rozhodnúť pri hlasovaní?
Nič nie je ešte isté! Vo veci obrannej dohody s USA totiž Korčok s Naďom nemajú istú ani podporu všetkých poslancov koaličných strán. Na vážkach sú niektorý zástupcovia OĽaNO a neistý je aj postoj hnutia Sme rodina. Zaváži tlak... Čítať ďalej
18 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

A najnovšie sa začalo spomínať aj meno jeho obhajcu Marka Paru, ktorý okrem iného zastupuje Mariana Kočnera, Pavla Ruska, Norberta Bödöra či v minulosti Ivana Lexu.

Aj vzhľadom na tieto šumy dostal podpredseda Smeru Juraj Blanár v nedeľnej diskusnej relácii TV Markíza Na telo otázku týkajúcu sa Parovho možného kandidovania. Uviedol, že si to on osobne predstaviť nevie.

Čo na to odborníci?

Politológ Jozef Lenč nad Ficovým plánom palicu neláme. „Ak ich Smer dá na svoju kandidátku v čase, keď bude Tibor Gašpar zbavený obvinenia v mediálne známych kauzách a bude to aj výsledok úspešnej advokácie Marka Paru, budú ich môcť dávať do pozície víťazov nad súčasnou vládnou koalíciou, ktorá si politiku postavila práve na týchto kauzách,“ hovorí Lenč. 

Matovič sa ozval, zaplakal a zase od ľudí dostal "nakladačku"
"Mal som (opäť) pravdu". Takto neskromne začal príspevok expremiéra a súčasného ministra financií Igora Matoviča na sociálnej sieti. Ale! Reakcie ľudu ho veru nepotešia. Igor Matovič sa odvoláva na to, že čím viac ochraňovali zdravie ľudí, tým... Čítať ďalej
18 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Cíti dlh voči ľuďom, ktorí Smeru pomáhajú

Podľa politológa Radoslava Štefančíka existujú dva základné predpoklady, prečo chce Robert Fico, aby boli na kandidátke Smeru osoby ako Gašpar či Para. 

„Buď sa im chce zavďačiť za ich služby pre nominantov Smeru, respektíve ľudí, ktorí považovali Fica za svojho šéfa vrátane Mariána Kočnera. Alebo cíti dlh voči týmto ľuďom, pretože títo ľudia pomáhajú nominantom Smeru,“ hovorí Štefančík. Myslí si však, že takíto kandidáti môžu strane Smer skôr uškodiť. 

P. Kmec (Hlas- SD): "Minister Naď KLAME a lož používa ako pracovnú metódu!"
"HLAS - sociálna demokracia žiada ministra obrany Jaroslava Naďa, aby prestal klamstvami a lžami," je výzva, ktorú zverejnil Peter Kmec (Hlas - SD) Peter Kmec tvrdí, že minister Naď klame a lož používa ako pracovnú metódu. "HLAS - sociálna... Čítať ďalej
17 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Priama spojka s obvinenými

„Robert Fico má určite veľmi dobré dôvody, prečo takto uvažuje,“ uviedol v tejto súvislosti politológ Tomáš Koziak. „V každom prípade Robert Fico aj týmto naznačuje, že Marek Para je pre neho mimoriadne dôležitý,“ podotkol Koziak. 

„Navyše Marek Para ako advokát má priamy kontakt na obvinených vo väzbe, takže v podstate Para je určite aj priamou spojkou medzi Robertom Ficom a ľuďmi, ktorí sú momentálne obvinení,“ hovorí politológ.

No Gašpar na kandidátke Smeru-SD by podľa odborníka srane len uškodil a bol by veľmi dobrým terčom nielen pre médiá, ale aj pre politických súperov strany. 

Chmelár: The New York Times tvrdí, že armáda USA zabezpečí výcvik ukrajinských vojakov na území SR, v prípade ukrajinského konfliktu s Ruskom
Historik a politológ Eduard Chmelár, signatár hromadných pripomienok proti obrannej dohode Slovenska s USA na svojom facebookovom profile publikoval text s titulkom USA CHCÚ ZATIAHNUŤ SLOVENSKO DO VOJNY S RUSKOM. Chmelár tak napĺňa spravodajskú... Čítať ďalej
17 | 01 | 2022 | Ján Papuga

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.