Nositeľmi moci sú ľudia a arogantné vety ministra obrany nestačia!
19 | 01 | 2022 I Gabriela Fedičová

Peter Pellegrini (Hlas - SD) reaguje na dianie v NR SR. Oznámil, že z dôvodu neúčasti a ignorácie koaličných strán sa okrúhly stôl, ktorý zvolal predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) neuskutočnil.

Vláda podľa Pellegriniho odmietla rokovanie na pôde parlamentu aj o obrannej zmluve s USA.

"Fiasko," hovorí Peter Pellegrini. V úvode tlačovej besedy podľa Pellegriniho predsedovia, traja podpredsedovia koaličných strán úplne odignorovali vlastného predsedu parlamentu. Odignorovali podľa Pellegriniho fakt, že ak ľudia na Slovensku právomoc dávajú, mali  by mať možnosť aj kedykoľvek ju odobrať.

Takéto pohŕdanie ľuďmi si Peter Pellegrini nepamätá. Aj Richard Sulík, aj Igor Matovič sa podľa neho ľuďom vysmiali. Pellegrini dokonca v rámci tlačovej konferencie aj citoval stanoviská oboch ministrov, ktoré sa týkali predčasných volieb.
"Igor Matovič: Som hlboko presvedčený, že voliči opozície majú právo na konanie referenda o tejto otázke,
bezohľadu na to, či sa nám to páči, alebo nie."
"Richard Sulík o referende: Máme to v našom programe, je to dôležitý nástroj, ako vyjadriť vôľu ľudu, je to dôležitý nástroj, s ktorým musíme súhlasiť, aj keby sa nám nemusel páčiť výsledok".

Výzva prezidentke: Ospravedlňte sa a prestaňte robiť Slovensku hanbu!
Pani Čaputová, ospravedlňte sa generálnemu prokurátorovi Marošovi Žilinkovi a prestaňte šíriť nenávisť voči Ruskej federácii! Takýmito slovami oslovil na sociálnej sieti prezidentku Zuzanu Čaputovú opozičný poslanec Ľuboš Blaha. A pokračuje:... Čítať ďalej
18 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

S čím Hlas - SD nemôže súhlasiť

Pellegrini ocenil snahu Borisa Kollára, aj keď dodal, že strana Hlas - SD nemôže súhlasiť s tým, že okolnosti, ktoré sa týkajú referenda o zmene Ústavy by mali platiť až po nasledujúcich voľbách.

Pellegrini zdôraznil aj to, že predčasné voľby sa môžu konať iba vtedy, keď dôjde k zmene Ústavy SR a vyslal premiérovi Eduarda Hegera otázku: Čoho sa bojíte? Keď tak super riadite krajinu, zvyšujete úroveň občanov, čoho sa bojíte?

Minister obrany J. Naď vytiahol dôkaz proti vláde Roberta Fica! Čo na to občania?
Minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) zverejnil na sociálnej sieti list svojho predchodcu, Petra Gajdoša, ktorý bol ministrom obrany za SNS. Jaroslav Naď hovorí o dôkaze, ktorý je o tom, kto chcel dohodu s USA a rokoval o nej. "Mimochodom, takýchto... Čítať ďalej
18 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Výsledkom okrúhleho stola je absolútne nič

Výsledkom okrúhleho stola je podľa Pellegriniho absolútne nič. A z NR SR nebude občanom vyslaný žiadny signál nádeje, čo je dôvod, kvôli ktorému sa podľa Pellegriniho budú musieť vyslať iné signály. Jedným z nich by malo byť podľa neho referendum o zmene Ústavy SR. 

Druhé pľutie do tváre bolo podľa Pellegriniho o obrannej dohode s USA, keď sa odmietlo rokovanie na pôde parlamentu o obrannej zmluve s USA. Tento postoj vládnej koalície označil Pellegrini za typický.
"Všetko je v poriadku, vy ľudia sa nestarajte," uviedol Pellegrini. A citoval aj z denníka The New York Times. Pár arogatných viet ministra obrany podľa Pellegriniho ľuďom nemôže stačiť.

Nositeľmi moci sú podľa Pellegriniho ľudia a preto Hlas - SD sa zapojí do petičnej akcie, do ktorej chce prispieť
sociálnou otázkou.

Sudcovia toho majú už dosť! Verejne vyzývajú na odstúpenie predsedu súdnej rady Mazáka
Nabrali odvahu! Medzi sudcami sa totiž začala podpisová akcia k výzve na odstúpenie predsedu Súdnej rady SR Jána Mazáka. Vyčítajú mu opakované porušovanie povinností, prekročenie právomocí, svojvoľnosť, neodbornosť, pasivitu, zaujatosť a najmä... Čítať ďalej
18 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.