Môžu rúška spôsobovať u detí pokles IQ? Odpovedá biochemik
17 | 01 | 2022 I Ingrid Vrabcová

„Vláda variantu Delta sa končí a Omikron je ako evolučná vymoženosť,“ – povedal  biochemik Zdeněk Hostomský v relácii K veci na CNN Prima NEWS. Používanie rúšok v školách považuje za hriech, pretože to zamedzuje prístupu kyslíka do mozgu, čo môže viesť k zníženiu IQ.

„Keď sa pozriete na počet nakazených, je to hrozivé. Oveľa významnejšie je však sledovať počet hospitalizovaných a vážne chorých. Ich počet je teraz nižší než v minulosti,“ – hovorí biochemik. Podľa vlastných slov je optimista a verí, že Delta sa nástupom Omikronu blíži ku svojmu koncu.

Treba 4. dávku vakcíny špeciálne proti Omikronu?
Koľko posilňovacích očkovaní proti Covidu-19 je ešte potrebných? A príde aktualizovaná dávka priamo proti Omikronu? – pýta sa de.euronews.com. „Chystám sa prihlásiť už rovno aj na štvrté očkovanie, aby som sa už nemusela takto stresovať," –... Čítať ďalej
01 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

„Vírus nás nechce vyhubiť, chce sa šíriť“

Ako ďalej uviedol  Zdeněk Hostomský, keď sa pozrieme na predchádzajúce epidémie, majú určitú dynamiku. Vírusy alebo patogény vo všeobecnosti majú tendenciu byť nové a „rúbu“ okolo seba. Veľa ľudí sa stane obeťou a zomrie. „Ale to je presne to, čo patogén nechce. Jeho cieľom je čo najviac sa rozšíriť a vyskúšať, čo vlastne funguje. Vírus nás nechce vyhubiť, chce sa šíriť," - vysvetlil biochemik.

NOVÝ VARIANT koronavírusu v Európe! Má veľmi veľa mutácií
O novom variante sa zatiaľ toho veľa nevie. Objavil sa vo Francúzsku a údajne pochádza z Kamerunu. Má veľa mutácií, informuje Der Tagesspiegel. Dvanásť ľudí z južného Francúzska sa pravdepodobne nakazilo novým variantom koronavírusu. Vyplýva to z... Čítať ďalej
04 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Omikron ako evolučná vymoženosť

„Omikron mi pripadá ako evolučná vymoženosť. Je tri- až štyrikrát nákazlivejší ako Delta, ale nespôsobuje také veľké škody. Presne to vieme z analýz predchádzajúcich infekcií. Vírus sa šíri, ale v ideálnom prípade už nie je viditeľný," - vysvetľuje ďalej Zdeněk Hostomský. „Predpokladám, že možno v polovici februára sa počet aktívne infikovaných ľudí zníži. Dovtedy sa toho veľa nestane. To je moja predpoveď. Samozrejme, nemôžem nič zaručiť," – dodáva biochemik.

Zdeněk Hostomský tiež v súvislosti s Omikronom upozorňuje, že nemožno nútiť, ani plánovať podávanie tej istej vakcíny, ktorá stráca účinnosť, štvrtý-, piaty- či šiestykrát.

Prečo Twitter zablokoval účet vynálezcu mRNA vakcíny? (VIDEO)
Twitter zablokoval účet molekulárneho biológa Dr. Roberta Maloneho, ktorý kritizoval očkovaciu kampaň americkej vlády, informuje epochtimes.de. Twitter pozastavil účet virológa a molekulárneho biológa Dr. Roberta Maloneho. Malone je jedným z... Čítať ďalej
04 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Pokles IQ až o 20 percent

Biochemik hovoril aj o rúška a respirátoroch na školách. „Pre deti je to absolútny hriech. Rúška im bránia v prísune kyslíka. Ich mladý mozog sa musí vyvíjať. Existujú vedecké údaje, ktoré ukazujú, že nedostatočné okysličovanie mladého vyvíjajúceho sa mozgu niekedy vedie k poklesu IQ až o 20 percent," - zdôraznil Hostomský.

„Vedome tu vychováme generáciu detí, ktoré nebudú schopné odčítať učiteľovi z úst vyslovené slová, pretože ich má prekryté rúškom. Utrpia tým sociálne kontakty detí,“ – dodáva biochemik.

(Medzititulky red. HD.)

Omikron je u 2- až 3-krát OČKOVANÝCH takmer 4-krát infekčnejší ako Delta
Objavujú sa aj štúdie, ktoré skúmajú výskyt infekcií Omikronom v rôznych prostrediach a v porovnaní s predchádzajúcimi variantmi. Teraz je isté, že priebeh ochorenia Omikronom je oveľa neškodnejší než v prípade všetkých predchádzajúcich variantov.... Čítať ďalej
06 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.