Majú seniori platiť daň z príspevku za očkovanie?
17 | 01 | 2022 I Gabriela Fedičová

"Musíte zaplatiť daň z príspevku za očkovanie?" Otázka, ktorú si kladú seniori, ktorí sa dali zaočkovať a majú nárok na odmenu.

Odpovedá Finančná správa Slovenkej republiky

"Každý človek nad 60 rokov, ktorý sa dal zaočkovať, dostane odmenu 300 eur. Musí platiť dane?" Znie poďla denníka Pravda otázka, ktorú si kladú seniori.

Konkrétna otázka a odpoveď

Konkrétna otázka od jedného zo seniorov znela nasledovne: "Dostal som v decembri 2021 finančný príspevok pre seniorov za absolvovanie očkovania proti ochoreniu COVID-19 vo výške 300 eur. Som ako penzista povinný tento príjem priznať v podanom daňovom priznaní k dani z príjmov za rok 2021?"

"Nie, poskytnutie finančnej pomoci pre seniorov sa považuje za podporu poskytovanú z prostriedkov štátneho rozpočtu, ktorá je oslobodená od dane z príjmov," je odpoveď Finančnej správy Slovenskej republiky, ktorú priniesol denník Pravda.

Liek pre liečbu COVID dostupný na predpis v našich lekárňach
Liek Lagevrio (molnupavir) v tabletkovej forme, pre ambulantnú liečbu koronavírusovej infekcie, ľahkej a strednej formy, je dostupný na predpis v našich lekárňach, aj na recept od praktického lekára a to bezplatne. O tejto skutočnosti infomoval na... Čítať ďalej
17 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.