Igor Matovič prehral súd a musí sa ospravedlniť! Išlo o „mydlenie barana“
17 | 01 | 2022 I Ján Papuga

Matovič na súde neuspel a Blahovi sa za výrok o „mydlení barana“ musí ospravedlniť. Sudca Okresného súdu v Trnave zamietol návrh Igora Matoviča na zrušenie rozsudku pre zmeškanie, podľa ktorého sa má šéf OĽaNO ospravedlniť poslancovi Smeru Ľubošovi Blahovi. Rozhodnutie však nie je zatiaľ právoplatné. Informáciu priniesla Pravda.

Blaha zažaloval Matoviča za výrok z 24. septembra 2020, keď v pozícii predsedu vlády na pôde parlamentu počas Hodiny otázok hovoril o informácii, ktorú dostal e-mailom a podľa ktorej Blaha ešte ako študent preskočil plot záhrady a „mydlil barana“. Reagoval tak na vystúpenie Blahu, ktorý hovoril o Matovičovej manželke ako o „bielej kobyle“.

Koaličný poslanec M. Viskupič nesúhlasí z kolegami. "Vakcína nie je pre vírus bariérou." uviedol
S príchodom omikronu prestávajú platiť niektoré parametre, ktoré platili pri delta variante. Poznatky vedcov, ich štúdie a štatistiky nás presviedčajú o tom, že je potrebné zmeniť doterajšie správanie a postupne sa vrátiť do normálneho života. Ako... Čítať ďalej
17 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Okresný súd v Trnave rozhodol v tomto spore o ochranu osobnosti a primerané zadosťučinenie rozsudkom pre zmeškanie. Matovič sa podľa tohto rozsudku má Blahovi ospravedlniť na pôde Národnej rady SR. Žalobcovi súd priznal náhradu trov konania v stopercentnej výš­ke.

Rozsudky pre zmeškanie súdy vydávajú obvykle v prípadoch, keď je jedna z procesných strán pasívna a na výzvy súdu nereaguje. Matovič sa k žalobe žiadnym spôsobom nevyjadril, súd preto rozhodol rozsudkom pre zmeškanie. Až na ten Matoovič zareagoval návrhom na zrušenie a vyjadril sa aj k žalobe.

Blaha: Ľudia majú k vláde dešpekt, vracajú sa do normálu
Podpredseda Smeru - SD Ľuboš Blaha opísal na svojom facebookovom profile svoj zážitok z Vysokých Tatier, kde bol na krátkej dovolenke. Potvrdil vôľu Slovákov žiť normálny životom a dešpekt voči vláde, čo šikanuje národ. Podľa skúseností Blahu v... Čítať ďalej
17 | 01 | 2022 | Ján Papuga

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.