Politológ Chmelár: Politici Smeru vedia, prečo boli takí krotkí
17 | 01 | 2022 I Eka Balašková

Víkendové politické diskusné relácie sledoval aj politológ a historik Eduard Chmelár a na sociálnej sieti neskrýval sklamanie.

Konkrétne z predstaviteľov strany Smer-SD, ktorí boli podľa neho nezvyčajne krotkí a tiež nezvyčajne nepripravení.

Komplet zmluvu treba odmietnuť 

"Vysvetľujem si to najmä tým, že majú maslo na hlave za prípravu pôvodnej zmluvy, a väčšinou nedokázali efektívne reagovať na cynickú manipuláciu či už Ivana Korčoka alebo Jaroslava Naďa." Neskrýva sklamanie politológ. "A hovoriť o tom, že chceme mať v tej dohode rovnaké ceny za benzín a rádiofrekvencie ako Američania, je naozaj nepochopením problému, tú zmluvu treba odmietnuť ako celok z principiálnych dôvodov."

Vec, ktorú R. Fico odignoroval

"Ivan Korčok argumentoval tým, že ten istý režim, aký bude u nás, bol aj v Afganistane... Dobre som počul? Šéf slovenskej diplomacie otvorene prirovnal režim, v ktorom budú fungovať Ozbrojené sily USA na Slovensku, k okupovanému Afganistanu! Viete, ja nie som z tých, ktorí nazývajú plánovanú prítomnosť amerických vojakov na Slovensku za okupáciu – treba sa vyjadrovať presne a upozorňovať. Vojaci Spojených štátov nás nebudú chrániť, ale kontrolovať." Píše rozhorčený E. Chmelár. "Ale povedať to tak otvorene ako Ivan Korčok len svedčí o tom, ako títo ľudia uvažujú. Každý vie, že Afganistan mal po invázii vojsk NATO okupačnú správu, a potom skorumpovanú bábkovú vládu, ktorá robila len to, čo jej Spojené štáty dovolili. Tento režim chce Ivan Korčok prirovnávať k dnešnej suverenite Slovenskej republiky?"

Markíza nesklamala - z politickej diskusie bolo jasné, "za koho kope"
V štúdiu relácie Na telo s Michalom Kovačičom sa stretli poslanec Juraj Blanár (Smer-SD) a minister Jaroslav Naď (OĽaNO). Hlavnou témou bolo schválenie "obrannej dohody" s USA vládou. Len aby sme v hanbe nezostali Tak nejako by sa dal zhrnúť... Čítať ďalej
16 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Žiadna verejná diskusia

"Všetky ich ubezpečenia, že rozmiestnenie Ozbrojených síl USA na území Slovenskej republiky musí schváliť vláda a parlament, stoja na vode a sú čisto formálne. Pamätáte si, ako bez štipky hanby schválili prelet amerických bombardérov útočiacich na Juhosláviu bez mandátu OSN? Alebo účasť Slovenska na vojenskej agresii USA v Iraku? Alebo vyslanie slovenských vojakov do Pobaltia? Všimli ste si, ako bola prijatá táto zmluva na vláde? Ignorujúc pripomienky, bez diskusie, za pár minút, jednohlasne, bez toho, aby si ju ministri aspoň zbežne prečítali?" Upozorňuje historik: "Veď tu neexistuje žiadna verejná diskusia a o týchto veciach rozhoduje diletantská hlasovacia mašinéria, ktorá schváli čokoľvek, čo jej podstrčia. Títo zbabelci nikdy nedokázali povedať Spojeným štátom NIE. Žiaľ, aj tento spôsob prijímania najdôležitejších zmlúv svedčí o tom, že nemáme štátnikov, len politických manipulátorov."

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.