A „Partygate“ pokračuje: Líder britskej opozície trvá na tom, aby Johnson odstúpil v národnom záujme
18 | 01 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Aféra „Partygate" vrcholí. Po nových obvineniach je v „národnom záujme", aby premiér Johnson odstúpil, je „neprítomný“ a skrýva sa, tvrdí Labouristická strana, informuje nemecký Der Tagesspiegel.

Líder britskej opozície Keir Starmer poprel schopnosť premiéra Borisa Johnsona vládnuť tvárou v tvár stupňujúcej sa afére „Partygate". Líder opozičnej Labouristickej strany povedal, že je teraz v „národnom záujme", aby Johnson odstúpil.

Vyzval premiérovu konzervatívnu stranu toryovcov, aby urobila, čo je potrebné, a zbavila sa Johnsona. „Teraz máme situáciu, keď máme premiéra, ktorý stratil morálnu autoritu," povedal Starmer.

Podľa neho je však táto právomoc potrebná práve teraz, keď sa šíri pandémia. Británia čelí ďalším veľkým výzvam - a Johnson je „neprítomný" a skrýva sa, povedal predseda labouristov.

Íri zosmutneli: Zdražel im alkohol. U nás by whisky kúpili za polovičnú cenu
Štát si sľubuje od zvýšenia cien alkoholu menší počet ochorení, ktoré s ním súvisia, informuje portál pravda.sk. Íri by whisky kúpili o polovicu lacnejšie u nás Paradoxné je, že Íri za whisky vyrábanú v ich krajine zaplatia dokonca viac, ako keby... Čítať ďalej
08 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Pravidelné párty v sídle Johnsonovej vlády počas lockdownu

Johnson je už nejaký čas pod obrovským tlakom, najmä v súvislosti s večierkami na Downing Street v čase lockodnu. Noviny Mirror informovali, že v sídle britskej vlády sa počas pandémie konali nielen ojedinelé, ale aj pravidelné stretnutia, na týchto sa pil alkohol.

Piatkové stretnutia pri víne

Johnsonovi spolupracovníci sa napríklad  každý piatok schádzali na „piatkových stretnutiach pri víne", hoci stretnutia v uzavretých priestoroch boli podľa pravidiel prísne zakázané. Samotný predseda vlády sa na týchto stretnutiach niekoľkokrát zastavil. Zamestnanci si špeciálne kvôli tomu zaobstarali kancelársku chladničku, aby sa fľaše bieleho vína, prosecca a piva mohli chladiť, dodáva nemecký Der Tagesspiegel.

(Medzititulky red. HD.)

Trumpov obľúbenec Orbán to bude mať ťažké. Čaká Fidesz volebný debakel?
Maďarsko sa chystá k voľbám. Prvýkrát po 16 rokoch existuje šanca, že strana Fidesz bude zvrhnutá. Maďarský premiér Viktor Orbán získava výraznú podporu pre svoje znovuzvolenie. Teraz hopodporuje bývalý americký prezident Donald Trump, informuje... Čítať ďalej
05 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.