Vyše 500 000 ľuďom vo Francúzsku hrozí strata očkovacieho statusu. Štvrté očkovanie v Španielsku (VIDEO)
17 | 01 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Vo Francúzsku platia nové pravidlá pre doklad o očkovaní v zdravotnom pase. Ľudia, ktorí boli očkovaní pred siedmimi mesiacmi, budú teraz potrebovať posilňovaciu dávku, aby sa naďalej považovali za očkovaných, informuje de.euronews.com.

Podľa ministerstva zdravotníctva hrozí strata očkovacieho statusu približne 560 000 ľuďom. Prísnejšie pravidlá platia pre osoby staršie ako 65 rokov od polovice decembra.

Rúško vonku už nie je povinné

Medzitým v Paríži už nie je povinné nosiť rúško vonku. Parížsky správny súd totiž zrušil vyhlášku, ktorá platila od decembra.

To je dobrá správa, hovorí obyvateľ Paríža.  „Zdalo sa mi trochu absurdné, že sme museli vyjsť na ulicu v rúškach. Konečne sa môžeme nadýchnuť! Vlastne sme ich nenosili príliš často."

Ruky preč od zneužívania údajov z národného registra očkovania! Šikana zo strany štátu
Bádensko-württemberský splnomocnenec pre ochranu údajov Stefan Brink naliehavo varuje pred priveľkým prístupom štátu k zdravotným údajom a pred zavedením národného registra očkovania, informuje epochtimes.de. Šikana zo strany štátu „Dávajte si... Čítať ďalej
07 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Nový očkovaný pas

Francúzske Národné zhromaždenie v druhom čítaní odhlasovalo zavedenie nového koronového očkovacieho pasu, ktorý má nahradiť doteraz platný zdravotný pas a zodpovedá nemeckému pravidlu 2G.

V budúcnosti sa bude vo Francúzsku pri návšteve nákupných centier, kaviarní, reštaurácií alebo kultúrnych podujatí vyžadovať aj doklad o očkovaní proti korone, alebo o uzdravení prostredníctvom, to prostredníctvom QR kódu. Negatívny test potom už nebude stačiť.

Predávkovanie: V nemocnici v Budapešti dostalo viacero ľudí naraz šesť dávok vakcíny. Aká bola reakcia?
Prípad sa odohral v Národnom kardiologickom ústave Györgya Gottsegena. Podľa informácií 24.hu je postihnutých celkovo 12 očkovaných. V Národnom kardiologickom ústave Györgya Gottsegena v Budapešti bolo nedávno zaočkovaných niekoľko ľudí šiestimi... Čítať ďalej
08 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Holandsko: Všeličo sa otvára, ale gastronómia a kultúra nie

Holandsko zmierňuje niektoré koronové obmedzenia, a to aj napriek vysokej miere infekcie. Obchody, kaderníctva, fitnescentrá a sexshopy, ktoré boli od polovice decembra zatvorené, môžu byť opäť otvorené, ale len do 17. hodiny.

Najmenej do 25. januára musia zostať zatvorené krčmy, kaviarne, reštaurácie a kultúrne inštitúcie. Odvetvia gastronómie a kultúry sú pobúrené a ohlásili protesty. Podľa premiéra Marka Rutteho však vzhľadom na dramaticky rastúci počet infekcií nebolo možné otvoriť viac sektorov naraz. Riziko je príliš veľké.

Nie je to všeliek! Varovanie pred klamlivými nádejami z plošného povinného očkovania
Medzi liberálmi v Nemecku sa stupňuje skepsa voči povinnému celoplošnému očkovaniu. Hovorí sa o klamlivých nádejách a uvažuje sa o alternatívnych návrhoch v boji proti COVIDu, píše epochtimes.de. Šéf bádensko-württemberskej FDP Michael Theurer... Čítať ďalej
08 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Španielsko: 4. očkovanie pre rizikové skupiny

Španielsko teraz ponúka štvrtú dávku očkovania pre rizikové osoby. To by sa malo uskutočniť päť mesiacov po preočkovaní.

Okrem toho vláda oznámila, že posilňovacie očkovanie bude ponúkané všetkým osobám nad 18 rokov.

Nemecko hlási nový rekord

Inštitút Roberta Kocha (RKI) oznámil sedemdňovú incidenciu na úrovni 497,1. Ide o novú rekordnú hodnotu.

Podľa úradov sa za 24 hodín nakazilo 78 022 ľudí, pričom deň predtým to bolo viac ako 92 000.

Zaznamenaných bolo ďalších 235 úmrtí. Podľa RKI je počet registrovaných osôb, ktoré ochorenie prekonali, takmer sedem miliónov.

Nie je to všeliek! Varovanie pred klamlivými nádejami z plošného povinného očkovania
Medzi liberálmi v Nemecku sa stupňuje skepsa voči povinnému celoplošnému očkovaniu. Hovorí sa o klamlivých nádejách a uvažuje sa o alternatívnych návrhoch v boji proti COVIDu, píše epochtimes.de. Šéf bádensko-württemberskej FDP Michael Theurer... Čítať ďalej
08 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Rakúsko sa stáva vysoko rizikovou oblasťou

Rakúsko sa opäť považuje za vysoko rizikovú oblasť.: Každý, kto z Rakúska príde do Nemecka a nemá úplné zaočkovanie dvoma dávkami, alebo kto ochorenie neprekonal, musí byť desať dní v karanténe. Tá sa môže skončiť po piatich dňoch, ale na základe negatívneho testu, dodáva de.euronews.com.

(Medzititulky red. HD.)

Treba 4. dávku vakcíny špeciálne proti Omikronu?
Koľko posilňovacích očkovaní proti Covidu-19 je ešte potrebných? A príde aktualizovaná dávka priamo proti Omikronu? – pýta sa de.euronews.com. „Chystám sa prihlásiť už rovno aj na štvrté očkovanie, aby som sa už nemusela takto stresovať," –... Čítať ďalej
01 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.