Premietol sa politický boj aj na oficiálnu stránku Polície SR?
16 | 01 | 2022 I Gabriela Fedičová

Na oficiálnej stránke Polícia Slovenskej republiky sa nečakane objavilo stanovisko dočasne povereného policajného prezidenta Štefana Hamrana.

Stránka Polícia Slovenskej republiky dlhodobo slúži na informovanie občanov Slovenska o činnosti príslušníkov Policajného zboru. Stránku sleduje 451 843 sledovateľov medzi ktorými sú rozhodne nielen voliči koalície, ale aj voliči opozície a sú medzi nimi aj nevoliči. Doposiaľ si história od založenia stránky nepamätá nič podobné, ako sa udialo pred niekoľkými dňami. 

Na stránke Polícia Slovenskej republiky sa objavilo nasledovné stanovisko dočasne povereného policajného prezidenta Štefana Hamrana.

"Považujem za neakceptovateľné, aby vo vyspelej demokratickej spoločnosti, o ktorej vo svojich vyjadreniach predseda druhej najsilnejšej opozičnej strany Robert Fico neustále hovorí, zastrašoval spolu s jeho straníckym kolegom Robertom Kaliňákom orgány činné v trestnom konaní a prezidenta Policajného zboru," píše sa v úvode stanoviska. 
"Vyjadrenia smerom k vyšetrovateľke typu: „…sa musia pripraviť na to, že budú musieť odísť zo svojej práce a bude na orgánoch činných v trestnom konaní, aby posúdili, že či okrem toho, že budú musieť odísť, náhodou by nemali ísť aj niekde inde, za hrubé porušovanie zákonov, za hrubé porušovanie ľudských práv,“ ako aj vyhrážanie sa prezidentovi Policajného zboru trestným stíhaním, ktoré je vystupňované odkazom: „Bude veľmi rýchlo nasledovať za jeho predchodcom, ktorý tak isto, už viete, že je stíhaný za zneužívanie právomoci verejného činiteľa,“ považujem za zastrašovanie a snahu o ovplyvňovanie vyšetrovania," píše sa ďalej.
"Policajný prezident nemá právomoc vyšetrovať a už vôbec nie určovať, koho majú a koho nemajú orgány činné v trestnom konaní vyšetrovať. Tieto praktiky v podmienkach Policajného zboru skončili!" Je uvedené v závere stanoviska.

Remišová sa vracia do náručia Matoviča! Tento sobáš môže vyjsť Slovensko draho
Pán Boh pomáhaj Slovensku! Zdá sa, že stará láska nehrdzavie, princípy idú bokom a pani Remišová sa vracia do narúčia svojej starej lásky Matoviča. Presne toto si myslí opozičný poslanec parlamentu a hlasák Erik Tomáš. Za ľudí je mŕtva, nech žije... Čítať ďalej
16 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Existujú snáď zákonné prostriedky, ktorými je možné zastrašovanie riešiť

Zverejnené stanovisko dočasne povereného policajného prezidenta Štefana Hamrana pôsobí na prvý pohľad, ako odkaz pre politikov opozície. Otázkou ale je, či je v poriadku politicky zneužiť oficiálnu stránku Policajného zboru na odkazovanie. Zvlášť, ak odkaz cez stránku zasiela politikom a verejnosti samotný policajný prezident, ktorý by mal ostať nezávislý. Aj v tom prípade, keď bol dosadený ministrom vnútra, ktorý je členom koalície. Existujú snáď zákonné prostriedky, ktorými je možné zastrašovanie riešiť. A určite medzi nich nepatrí stanovisko policajného prezidenta na sociálnej sieti, oficálnej stránke Policajného zboru. 

Pripravte sa na skutočnú zimu! Čaká nás víchrica i kopy snehu
Na Slovensko sa vráti zima. Už v pondelok môžeme počítať so snežením a silným vetrom. Portál imeteo.sk má preto pre Slovákov odporúčanie. Začiatok nového týždňa nad naše územie dorazí výrazný studený front, ktorý bude sprevádzaný najmä silným... Čítať ďalej
16 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.