Poškodenie imidžu? Talianske policajné odbory sú proti ružovým respirátorom FFP2
17 | 01 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Ružové respirátory FFP2 pre policajtov: Podľa policajných odborov  v Taliansku to zachádza priďaleko, informuje de.euronews.com.

Poškodzuje to obraz polície

Predseda talianskych Autonómnych policajných odborov (SAP) Stefano Paoloni sa v liste šéfovi národnej polície sťažuje,  že farba ochrany nosa a úst by mohla „poškodiť obraz inštitúcie". Ružové respirátory dostali policajti vo viacerých regiónoch vrátane Pavie, Varese, Sirakúzy a Benátok.

Stefano Paoloni žiada „respirátory inej farby (bielej, azúrovej, modrej alebo čiernej), ktoré sú v súlade s uniformami". Ich dominantnou farbou je modrá.

Vidieť Benátky a zomrieť: Len so vstupenkou! (VIDEO)
Benátky sa vyhlasujú za múzeum: Odteraz budú musieť návštevníci centra platiť vstupné. A mesto chce stanoviť kvóty návštevníkov, informuje de.euronews.com. Obyvateľka Benátok: „Myslím si, že to pomôže ochrániť mesto. Zastaví sa tak veľký nápor... Čítať ďalej
08 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Vraj nemajú výhrady voči farbe ako takej

Hoci v zásade nemajú žiadne výhrady voči farbe, majú námietky vzhľadom na „prísnu politiku uniforiem v polícii".

Dva roky po začiatku pandémie COVID-19 „je ťažké si predstaviť, že budú problémy so získaním osobných ochranných prostriedkov", dodáva odborársky predák.

Odborová organizácia SAP má približne 20 000 členov a zastupuje asi pätinu talianskych policajtov.

Ruky preč od zneužívania údajov z národného registra očkovania! Šikana zo strany štátu
Bádensko-württemberský splnomocnenec pre ochranu údajov Stefan Brink naliehavo varuje pred priveľkým prístupom štátu k zdravotným údajom a pred zavedením národného registra očkovania, informuje epochtimes.de. Šikana zo strany štátu „Dávajte si... Čítať ďalej
07 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Úcta k uniforme nevyplýva z farieb, ale zo správania

Námestníčka talianskeho ministra pre infraštruktúru Teresa Bellanová na Twitteri uviedla, že „úcta k uniforme nevyplýva z farieb, ale zo správania a práce mužov a žien, ktorí ju nosia".

V Taliansku sú rúška povinné vo všetkých verejných priestoroch - či už v interiéri alebo exteriéri. Respirátory FFP2 sa musia nosiť vo verejnej doprave či pri návšteve kultúrnych a športových podujatí, a to minimálne do apríla, uzatvára de.epoch.times.com.

Predávkovanie: V nemocnici v Budapešti dostalo viacero ľudí naraz šesť dávok vakcíny. Aká bola reakcia?
Prípad sa odohral v Národnom kardiologickom ústave Györgya Gottsegena. Podľa informácií 24.hu je postihnutých celkovo 12 očkovaných. V Národnom kardiologickom ústave Györgya Gottsegena v Budapešti bolo nedávno zaočkovaných niekoľko ľudí šiestimi... Čítať ďalej
08 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

(Medzititulky red. HD.)

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.