Nemecký virológ: „Omikron je ako auto so širšími pneumatikami, ale nie nevyhnutne s výkonnejším motorom" (VIDEO)
17 | 01 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Nemecký Virológ z Charité Christian Drosten prirovnáva variant Omikron k „autu so širšími pneumatikami, ale nie nevyhnutne s výkonnejším motorom". V nerovnom teréne vozidlo so širšími pneumatikami síce lepšie napreduje, ale nie je nevyhnutne lepšie vybavené, informuje de.euronews.com.

Otázkou je, či je Nemecko už pripravené „nechať jednoducho koronavírus prejsť".

Virológ Drosten naďalej považuje za problém približne 8  miliónov starších ľudí v Nemecku, ktorí ešte stále nie sú vôbec zaočkovaní proti COVIDu-19, alebo nemajú „posilňovaciu dávku".

„Myslím si, že teraz vstupujeme do ťažkého obdobia,“ - povedal na začiatku tlačovej konferencie s prezidentom Inštitútu Roberta Kocha (RKI) Lotharom Wielerom a hlavným virológom Christianom Drostenom nemecký minister zdravotníctva Karl Lauterbach.

Nemocnice sa môžu dostať nad svoje limity

Nemocnice a laboratóriá sa teraz môžu dostať nad svoje limity, varoval minister. Zároveň zdôraznil, že vládna stratégia bude úspešná, ak sa jej podarí spomaliť vlnu Omikronu. Preto treba čo najviac očkovať „posilňujúcimi“ dávkami,  aby sa ochránili rizikoví pacienti pred závažným priebehom ochorenia.

Ruky preč od zneužívania údajov z národného registra očkovania! Šikana zo strany štátu
Bádensko-württemberský splnomocnenec pre ochranu údajov Stefan Brink naliehavo varuje pred priveľkým prístupom štátu k zdravotným údajom a pred zavedením národného registra očkovania, informuje epochtimes.de. Šikana zo strany štátu „Dávajte si... Čítať ďalej
07 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Omikron vytláča Deltu

Šéf Inštitútu Roberta Kocha Lothar Wieler potvrdil, že Omikron „v najbližších dňoch nahradí predchádzajúci variant Delta. Vzhľadom na očakávané množstvo infekcií sa treba pripraviť na to, že počet hospitalizácií a úmrtí sa opäť zvýši. Apeloval preto na dodržiavanie hygienických opatrení.

„Každá zabránená infekcia pomáha tomu, aby sa nemocnice nedostali do bodu zlomu," – vyhlásil Lothar Wieler. Opäť vyzval ľudí, aby sa dali zaočkovať. Navyše pri plnom zaočkovaní je priebeh ochorenia oveľa miernejší a skracuje sa aj pobyt v nemocnici.

Predávkovanie: V nemocnici v Budapešti dostalo viacero ľudí naraz šesť dávok vakcíny. Aká bola reakcia?
Prípad sa odohral v Národnom kardiologickom ústave Györgya Gottsegena. Podľa informácií 24.hu je postihnutých celkovo 12 očkovaných. V Národnom kardiologickom ústave Györgya Gottsegena v Budapešti bolo nedávno zaočkovaných niekoľko ľudí šiestimi... Čítať ďalej
08 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Zažehnanie pandémie v roku 2022?

Nemecký minister zdravotníctva si myslí, že pandémia by mohla byť zažehnaná v roku 2022, musí sa ale zaviesť povinné očkovanie, čím sa zvýši zaočkovanosť. Teraz sa treba ale pripraviť na ďalší nárast počtu infekcií, uzatvára de.euronews.com.

(Medzititulky red. HD.)

Nie je to všeliek! Varovanie pred klamlivými nádejami z plošného povinného očkovania
Medzi liberálmi v Nemecku sa stupňuje skepsa voči povinnému celoplošnému očkovaniu. Hovorí sa o klamlivých nádejách a uvažuje sa o alternatívnych návrhoch v boji proti COVIDu, píše epochtimes.de. Šéf bádensko-württemberskej FDP Michael Theurer... Čítať ďalej
08 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová
 

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.