Pripravte sa na skutočnú zimu! Čaká nás víchrica i kopy snehu
16 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Na Slovensko sa vráti zima. Už v pondelok môžeme počítať so snežením a silným vetrom. Portál imeteo.sk má preto pre Slovákov odporúčanie.

Začiatok nového týždňa nad naše územie dorazí výrazný studený front, ktorý bude sprevádzaný najmä silným vetrom. Prinesie aj sneženie, do nižších polôh dážď.

Začne sa to už  o chvíľu

Zmenu počasia však môžete začať vnímať už v nedeľu večer. Zosilnie vietor a miestami začne snežiť. V priebehu pondelka očakávame búrlivý vietor, na horách až víchricu. Nižšie polohy musia počítať aj s dažďom.

V priebehu pondelka bude najsilnejšie fúkať na západe Slovenska, predovšetkým v Podunajskej nížine. Najsilnejší vietor by mal v nárazoch dosahovať do 80 km/h. Ešte silnejší vietor bude fúkať na horách, najmä na hrebeňoch Tatier. Maximálne nárazy tam môžu dosiahnuť aj cez 140 km/h.

Drucker: Dnes sa rozhoduje o miliarde eur! A opäť za zatvorenými dverami. Prečo asi?
Počujete to ticho? Kým čítate tento text, niekde mimo zraky verejnosti sa rozhoduje kto, kde a na aký účel získa miliardu eur. A nikto nič: ticho. Len minister zdravotníctva mlží a mlží a mlží. Upozorňuje na to vo videu na sociálnej sieti... Čítať ďalej
16 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Na severe bude husto snežiť

Front prinesie aj zrážky. Prvé sa vyskytnú už v noci na pondelok, na severozápade a severe Slovenska. Od približne 600 metrov pôjde o zrážky snehové. V pondelok na poludnie dorazí od severu studený front, ktorý prinesie zrážky postupne na celé územie.

Zatiaľ, čo od stredných polôh pôjde o sneženie, v nízkych polohách sa očakávajú zmiešané zrážky, prípadne kvapalné zrážky. Na severe môže pritom napadnúť aj 15 centimetrov snehu za pomerne krátky čas.

Husté sneženie a silný vietor môžu najmä v severnej polovici Slovenska spôsobiť výrazné problémy na cestách. Dávajte si preto pozor a pokiaľ sa dá, tak v pondelok popoludní radšej necestujte. 

Bihariová: Očkovanie sa u nás vždy vymáhalo, a to tu očkujeme od roku pána
Ťažšie sa u nás vymáhali dane, ako očkovanie! Myslí si to predsedníčka mimoparlamentnej strany Progresívne Slovensko Irena Bihariová. Zároveň pripúšťa aj to, že by neočkovaní mali platiť časť liečby. Paralelou s cigaretami prekvapila. Politička a... Čítať ďalej
16 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.