Pobúrení rodičia! Krúžok satanistov na škole
16 | 01 | 2022 I Gabriela Fedičová

Pobúrení sú rodičia v americkom štáte Illinois. Základná škola povolila organizácii s názvom Satanov chrám popoludňajší krúžok. 

Leták organizácie bol distribuovaný v základnej škole a vyzýva rodičov tých žiakov, ktorým sa nepáči kresťanské učenie, alebo náboženstvo, aby prihlásili svoje deti na krúžok satanistov.

Organizácia očakáva žiakov prvého až piateho ročníka, ale krúžku sa môžu zúčastniť aj rodičia. Podľa maďarského denníka Magyar Nemzet z letákov, ktoré boli distribuované vyplýva, že ide o dobrú voľbu.

Škola nemôže žiadosť organizácie zamietnuť. Krúžok v popoludňajších hodinách musí umožniť, v opačnom prípade pôjde o diskrimináciu. 

„Ak škola zamietne žiadosť organizácie, organizácia môže podniknúť právne kroky za diskrimináciu a súdny spor by sme určite nevyhrali. Je pravdepodobné, žeby sme dostali pokutu vo výške niekoľko tisíc dolárov, ktoré by museli byť vzaté od učiteľov a zamestnancov školy,“ uviedla podľa Magyar Nemzet škola.

Šťastie Dánska vychádza z drobnosti. A tá chýba najmä našim politikom
Dánsko je jedným z najšťastnejších miest na svete. Podľa Svetovej správy o šťastí OSN sa Dánsko pravidelne zaraďuje medzi top trojku najšťastnejších krajín. Čo však robí Dánov takými šťastnými? Budete sa čudovať, dôvod je triviálny, no o to... Čítať ďalej
15 | 01 | 2022 | Ján Papuga

Nepodporujú údajne uctievanie satana, ale webstránka vypovedá o inom

Organizácia Satanov chrám uvádza, že krúžok je o vzdelávaní, projektoch a hrách, v rámci ktorých sa nikto nezaoberá náboženstvom. "Vzdelávanie sa údajne zakladá na vede a racionalite a nie na poverách," čerpá informáciu Magyar Nemzet z webstránky organizácie.  

Škola informovala rodičov o tom, že školský zákon umožňuje v priestoroch školy viesť krúžok takého charakteru. Nakoľko sa nejedná o súkromnú školu, škola musí poskytnúť priestor pre náboženské programy a krúžky a preto by mal byť poskytnutý priestor aj pre satanských aktivistov. 

Satanov chrám je podľa Magyar Nemzet organizácia, ktorá často vedie aj kampaň za potraty. Tvrdia, že nepodporujú uctievanie satana a členovia priznávajú, že neveria v nadprirodzeno, ale ich webová stránka a letáky sú pokryté rohmi a satanskými znakmi. Ich idolom je navyše socha Bafometa s rohmi, kopytami, krídlami a bradou. Za jeho znázornením je obrátený pentagram, po boku ktorého sú dve malé deti, ktoré hľadia na neho. 

NATO vám otvára náruč a vy nič... | Hlavný Denník (hlavnydennik.sk)

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.