Odkaz Slovákov spred ambasády: Yankee, go home!
15 | 01 | 2022 I Eka Balašková

Pred ambasádou Spojených štátov Amerických sa zišla cca tisícka občanov.

Organizátori protestu odkázali vláde, že občania s podpisom "obrannej dohody" s USA nesúhlasia.

Vystúpili známi odporcovia

Podľa portálu Topky.sk účastníci skandovali rôzne heslá, v ktorých vyzývali zradcovskú vládu, aby odstúpila. Chceli tak dať americkému veľvyslanectvu, že odmietajú prítomnosť US vojakov a ich základní na našom území. Protest moderoval Peter Marček, ktorý organizoval už niekoľko protestných akcií. 

K protestujúcim sa prihovoril Milan Uhrík a Ondrej Ďurica z hnutia Republika; no pridal sa aj emeritný predseda Najvyššieho súdu Štefan Harabin.

Protest proti dohode s USA

V dave viali hlavne slovenské vlajky, ale aj množstvo transparentov. Podľa Topiek zhromaždenie prebehlo bez väčších incidentov a podľa polície, ktorá naň dohliadala, bola situácia pokojná. Potvrdil to krajský policajný hovorca Michal Sziiff.

Ján Čarnogurský luhárom, ktorí kričia, že všetci ostatní klamú
Advokát, dlhoročný disident, zakladateľ a prvý predseda KDH, bývalý premiér SR JUDr. Ján Čarnogurský na webe srspol.sk zdatne až bravúrne vyvracia lži presadzovateľov Dohody USA - SR o tom, že všetci, ktorí sú proti nej klamú, zavádzajú, šíria... Čítať ďalej
15 | 01 | 2022 | Ivan Brožík

Opozícia iniciovala mimoriadnu schôdzu NR SR

Na utorok ju k tejto dohode zvolal predseda parlamentu, Boris Kollár. Odmietajú ju opoziční poslanci, ale aj niektorí nezaradení. Schválila ju však vláda na svojom rokovaní zo stredy, 12. januára. Aby bola platná, je potrebné, aby ju prijal parlament a podpísala prezidentka Zuzana Čaputová.

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.

Hlas -SD na adresu Hegera: Arogantnosť a popieranie demokracie
Hlas-SD kritizuje premiérove vyjadrenia k zmene ústavy v súvislosti s referendom. Informáciu zverejnila agentúra TA SR. Mimoparlamentný Hlas-SD označil vyjadrenia predsedu vlády Eduarda Hegera (OĽANO) v súvislosti so zmenou Ústavy SR pre... Čítať ďalej
15 | 01 | 2022 | TA SR/Ivan Brožík