Mlčanlivý americký prezident sa chystá pred novinárov
15 | 01 | 2022 I TA SR/Ivan Brožík

USA: Prezident Biden usporiada budúcu stredu v Bielom dome tlačovú konferenciu.

Americký prezident Joe Biden usporiada budúcu stredu 19. januára pri príležitosti svojho prvého roku v tejto funkcii tlačovú konferenciu. Oznámila to v piatok hovorkyňa Bieleho domu Jen Psakiová, informuje stanica CNN. Jej správu prevzala agentúra TA SR.

"Budúcu stredu, uskutoční prezident (Biden) oficiálnu tlačovú konferenciu popoludní o 16.00 h (22.00 h SEČ)," povedala Psakiová novinárom na tlačovom brífingu. "Prezident sa teší, že bude hovoriť priamo k Američanom," dodala Psakiová.

Najmlčanlivejší prezident USA

CNN pripomína, že hoci Biden na otázky médií odpovedal počas príchodov či odchodov z Bieleho domu alebo pri iných neformálnych príležitostiach, oficiálnu tlačovú konferenciu mal naposledy vlani 2. novembra na klimatickom summite OSN (COP26) v škótskom Glasgowe.

Biden mal dosiaľ od nástupu do funkcie šéfa Bieleho domu deväť tlačových konferencií vrátane šiestich samostatných a troch spoločných s inými svetovými lídrami, vyplýva z údajov databázy The American Presidency Project. Bidenov predchodca Donald Trump usporiadal pre porovnanie počas svojho prvého roka v úrade celkovo 21 tlačových konferencií, Barack Obama 16 a George W. Bush ich za rovnaké obdobie zrealizoval 14. Pripomína TA SR.

Ľadoborec s mnohými svetovými "naj" vyplával na ľadové polia severu
Prvý sériový univerzálny atómový ľadoborec z projektu 22220 Sibir opustil Petrohrad v smere do domovského prístavu Murmansk. Informovala o tom tlačová služba FSUE "Atomflot". Správu zverejnil web portnews.ru. Plánuje sa, že preplavba ľadoborca z... Čítať ďalej
15 | 01 | 2022 | Ivan Brožík

_________________

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.