Takto o jednom z ministrov: Likviduje statočných, povoláva morálne nespôsobilých
13 | 01 | 2022 I Gabriela Fedičová

Ján Mičovský po odchode z OĽaNO vo veľkom rozhovore pre denník 1.pluska.sk povystieral všetko to, čo ho dohnalo k tomu, aby opustil hnutie OĽaNO.

Dôvody, ktoré uviedol sú vážne! Keby mlčal, považoval by to za obrovské zlyhanie seba samého. 

V rozhovore pre 1.pluska.sk uviedol, že potom, ako oznámil dôvody svojho rozhodnutia, že odchádza z OĽaNO sa mnohí jeho kolegovia z hnutia zamysleli. Jeho odchod chápali. "Boj s korupciou bol číslo jedna v rámci hnutia a my ho nesmieme svojím konaním či mlčaním znehodnotiť a že si kolegovia z klubu uvedomia, že veci treba začať robiť trochu inakšie," povedal Ján Mičovský. 

Kritiku spojil s rezortom pôdohospodárstva, na čele ktorého pár mesiacov bol ako minister. 

"Odišiel som z dôvodov zachovania politickej kultúry s tým, že hnutie nesmie byť spájané s mafiou," povedal v rozhovore pre denník 1.pluska.sk. Redakcia ako príklad uviedla Gabrielu Bartošovú, ktorá bola bývalá šéfka Slovenského pozemkového fondu a mala v minulosti vzťah s mafiánom Milošom Kaštanom, niekdajšou pravou rukou Mikuláša Černáka. 

Po svojom odchode a zemetrasení v rezorte pôdohospodárstva veril, že príde niekto skúsený a ostane pomáhať ako poslanec.

"Ani vo sne by mi však nenapadlo, že sa začnú diať také kroky, proti ktorým sa budem musieť vymedziť. Či už spomínanými listami, vystúpením na sneme, debatou s premiérom či napokon odchodom z klubu," povedal Mičovský a dodal, že keby bol ostal, tak by sa kroky takéhoto typu ani náhodou neudiali.

Železnice sa topia v problémoch: Ľudia sa búria proti odrieknutým spojom a preplneným vlakom
Po problémoch s autobusmi nastúpili problémy s vlakmi! V pondelok skončili prázdniny, je zrušený zákaz vychádzania, no, žiaľ, ľudia sa nemajú ako dostať do práce a do školy. Národný dopravca ešte minulý týždeň informoval, že vzhľadom na pandémiu a... Čítať ďalej
13 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Za zlyhanie je podľa neho zodpovedný minister

V rozhovore Ján Mičovský hovorí aj o tom, ako ľudia, ktorí boli spojení s nedôveryhodnými dotáciami na boj proti prasačiemu moru, či už štátny tajomník Kyseľ alebo Balková, stáli aj v čase jeho odchodu proti nemu, ako hlavní oponenti. Mičovský sa nedokáže zmieriť s tým, ako bolo po jeho odchode naložené s ľuďmi, ktorí ho obklopovali a ktorým pripisoval veľký morálny kredit.

"Som presvedčený, že pracovnú atmosféru, ktorú sme navodili, bolo treba zachovať a nepripustiť návrat ľudí, ktorí reprezentujú staré časy. Nevravím, že sú to všetci kriminálnici, ale nie sú to ľudia, s ktorými by sa dala spájať nádej na zásadnú prestavbu našej krajiny z hľadiska čistoty riadenia a požadovaného výsledku," povedal v rozhovore pre 1.pluska.sk.

Za zlyhanie je podľa neho zodpovedný minister, ktorého personálna práca nedáva nádej na úspešné dokončenie protikorupčného boja v rezorte a to by mal klub OĽaNO podľa Mičovského spravodlivo vyhodnotiť.

Likviduje statočných ľudí a povoláva tých, ktorí sa už v minulosti ukázali ako morálne nespôsobilí

Mičovský je presvedčený, že likviduje statočných ľudí a naopak povoláva často tých, ktorí sa už v minulosti ukázali minimálne ako morálne nespôsobilí, je neprípustné. Kroky ministra Vlčana podľa neho nepodporujú protikorupčné cítenie ľudí v OĽaNO a je presvedčený, že reči nepomôžu, treba konať. "Na ministerstve pôdohospodárstva určite," dodáva v rozhovore pre 1.pluska.sk.

Vstup do iného poslaneckého klubu Ján Mičovský vylúčil a uviedol, že aj nateraz, aj v budúcnosti zostane nezaradeným poslancom.

Kolegom v rámci rozhovoru pre 1.pluska.sk zaželalaby z diania, ktoré spustil, vyvodili potrebnú sebareflexiu a je presvedčený, že sú tam skvelí ľudia, ktorí robia svoju politickú prácu dobre, aj keď priznáva, že dnes tomu neverí skoro nikto.

Eduard Chmelár: Vypichnutá lož ministra obrany
Politológ a historik Eduard Chmelár pripravil argumentovník, v ktorom plánuje, ako v seriály po častiach poukazovať na klamstvá vládnych predstaviteľov, ktoré sa týkajú vojenskej zmluvy s USA. Prvá časť má názov: Klamstvo č.1, Jadrové zbrane na... Čítať ďalej
13 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.