Rezort pôdohospodárstva bude musieť opäť vysvetľovať! A nie hocičo...
13 | 01 | 2022 I Gabriela Fedičová

Zuzana Nouzovská je šéfka služobného úradu na ministerstve pôdohospodárstva. Má syna Ota, ktorý študuje na Fakulte muzických umení v Banskej Bystrici spev.

Oto býva v banskobystrickej ubytovni štátnych lesov a denník SME zistil, kedy bola zmluva uzatvorená a prečo. 

Syna Zuzany Nouzovskej, šéfky služobného úradu na ministerstve pôdohospodárstva ubytovali podľa SME preto, že mali v ubytovni voľné miesto. Tentot postup, ale aj bývalý minister pôdohospodárstva Ján Mičovský označil za neobvyklý.

Oto Nouzovský študuje v Banskej Bystrici spev, ale na papieri podľa SME robí v lesoch, pričom v skutočnosti vraj nie. Zmluvu so štátnymi lesmi podpísal vlani 4. októbra a SME informuje, že sa nachádza v centrálnom registri zmlúv.

Kým na ubytovni mesačne zaplatí za izbu s kuchynkou a sociálnym zariadením, satelitnou televíziou 120 eur za prenájom garsónky v danej lokalite by zaplatil 300 eur mesačne.

"V zmluve s Nouzovským sa píše, že ubytovanie sa mu poskytuje ako zamestnancovi štátnych lesov. S miestom výkonu práce na generálnom riaditeľstve štátneho podniku Lesy Slovenskej republiky," uvádza denník SME podľa zverejnenej zmluvy. 

Hovorkyňa štátnych lesov Marína Debnárová však tvrdí, že Nouzovský nie je ich zamestnancom a došlo podľa nej k chybe administratívnej pracovníčky.

Považskobystrická radnica chce obnoviť schátraný športový areál
Považskobystrická radnica chce obnoviť schátraný športový areál pri Základnej škole Nemocničná. Predpokladané náklady sú takmer 440.000 eur, mesto chce získať financie z Fondu na podporu športu. Ako informovalo mesto na sociálnej sieti, cieľom je... Čítať ďalej
13 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Kto je Nouzovská 

Nouzovská podľa SME ešte za ministerky pôdohospodárstva vo vláde Petra Pellegriniho (Smer, teraz Hlas) Gabriely Matečnej (SNS) pripravila Národný potravinový katalóg. Po nástupe Mičovského sa zistilo, že nefunguje a ministerstvo na ňom prerobilo 1,2 milióna eur a z toho dôvodu rezort podal aj trestné oznámenie na neznámeho páchateľa.

"Za Mičovského bola Nouzovská generálnou riaditeľkou Národného poľnohospodárskeho a potravinového centra v Lužiankach pri Nitre. Nástupca Mičovského minister Samuel Vlčan (OĽaNO) však Nouzovskú povýšil. Stala sa šéfkou služobného úradu ministerstva. Je to tretia najvyššia funkcia v rezorte," píše SME. 

Tak už je to jasné: Povinné očkovanie (zatiaľ) nebude!
Nezhodnú sa! Minister zdravotníctva potvrdil, že povinné očkovanie nebude. Otázna by totiž bola jeho podpora medzi stranami v parlamente a aj vo vládnej koalícii, informuje spravodajská televízia TA3. Niektoré strany povinné očkovanie odmietajú... Čítať ďalej
13 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.