Ešte nie je definitívne vo funkcii, už upratuje
13 | 01 | 2022 I Eka Balaskova

Že bude Štefan Hamran menovaný za policajného prezidenta, je už jasné. Dnes pri predstavovaní svojho tímu ďakoval ministrovi vnútra R. Mikulcovi za to, že mal pri výbere tímu voľné ruky. Informuje denník SME.

Nominovaný Čurilla

Ten bol do novej funkcie menovaný napriek tomu, že je spolu s ďalšími troma vyšetrovateľmi stále obvinený z manipulácie výpovedí. Toto stíhanie prokuratúra dodnes nezastavila, píše SME. Hamran sa 12. 1. opakovane kritizoval GP za to, že pri politicky exponovaných ľuďoch a ich kauzách je akčná, no v tomto prípade jej rozhodnutie trvá tri mesiate. "Je to moje rozhodnutie a stojím si za tým. Personálnu politiku na Prezídiu Policajného zboru nebude robiť Generálna prokuratúra." 

Chcete zvrátiť svojvôľu Naďa and company? Píšte poslancom, takto!
"Vláda práve schválila návrh obrannej dohody s Američanmi. Dohoda ide do parlamentu a náš odpor vstupuje do ďalšej fázy. Teraz musíme zatlačiť na poslancov NR SR." Píše na stránke predseda hnutia Socialisti.sk Artur Bekmatov. Čo chcú... Čítať ďalej
12 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Vedenie polície

Štefan Hamran - poverený policajný prezident; jeho vymenovanie za stáleho prezidenta je podľa všetkého len otázkou času

Branko Kišš - prvý policajný viceprezident

Damián Imre - policajný viceprezident

Ľubomír Daňko - šéf NAKA, exšéf tímu Očistec

Ján Čurilla - zástupca šéfa bratislavskej NAKA Miroslava Chudého

Peter Juhás - zástupca riaditeľa odboru NAKA západ

Hamranov konškolák

Ľubomír Daňko je Hamranov známy ešte zo školských čias. Neboli síce spolužiaci, ale boli v jednom ročníku  "Nestratil chuť do práce, nespreneveril sa svojmu poslaniu, morálny kompas má nastavený identicky ako ďalší prítomní kolegovia," povedal o ňom pri predstavovaní tímu Hamran. "Nielen ukladanie trestov, ale najmä zhabanie majetku obvineným je to najúčinnejšie, ako bojovať s takouto kriminalitou," povedal Daňko pri rovnakej príležitosti.

https://www.hlavnydennik.sk/2022/01/12/nostradamus-a-rok-2022-video

Upratovaniu nie je koniec

Minister Mikulec Š. Hamrana dočasne poveril vedením polície v polovici septembra a už vtedy sa začali zmeny na pozíciách v policajnom zbore. Niektoré zmeny už urobil aj šéf NAKA Kišš. "Očistný proces bude pokračovať. Máme tu funkcionárov, s ktorými sa určite rozlúčime, pretože moju dôveru nemajú," upozorňuje Hamran. Odchádzajú tak ľudia blízki D. Sakovej a zosnulému generálovi M. Lučanskému.

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.