Lipšicov úrad podal obžalobu na šéfa Slovenskej pospolitosti Jakuba Š.
12 | 01 | 2022 I TASR/Ivan Brožík

Prokuratúra:Úrad špeciálneho prokurátora podal obžalobu na šéfa Slovenskej pospolitosti Jakuba Š.
 

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal na Špecializovaný trestný súd obžalobu na predsedu Slovenskej pospolitosti Jakuba Š. z viacerých extrémistických trestných činov. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytol hovorca Generálnej prokuratúry  SR Dalibor Skladan.

Zdôvodnenie

"Obvinený sa mal podľa obžaloby v rokoch 2015 až 2018 dopustiť zločinu rozširovania extrémistických materiálov, zločinu výroby extrémistických materiálov a iných trestných činov," priblížil hovorca. V prípade dokázania viny pred súdom mu hrozí trest odňatia slobody na štyri až osem rokov.

Starší prípad

Jakub Š. bol zadržaný príslušníkmi Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) pri zásahu proti pravicovým extrémistom na západe Slovenska v máji 2018. Polícia vtedy vykonala viacero domových prehliadok a prehliadok iných priestorov.

Vláda kašle na pripomienky odborníkov i občanov, kašle na Slovensko - blesková správa
Vláda odsúhlasila uzavretie dohody o obrannej spolupráci s USA, informuje v rýchlej správe TA SR Vláda SR v stredu odsúhlasila uzavretie dohody o spolupráci v oblasti obrany s USA (DCA). Po podpise dokumentu ho musí ešte odobriť Národná rada SR.... Čítať ďalej
12 | 01 | 2022 | TA SR/Ivan Brožík

______________________

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.