Anglicko oznámilo už 169 prípadov Flurony – kombinácie COVIDu a chrípky. Ako vážne je toto ochorenie?
09 | 01 | 2022 I Ingrid Vrabcová

V Anglicku sa podľa Daily Mail zistilo už 169 prípadov Flurony – kombinácie chrípky a COVIDu. Skutočný počet ale môže byť asi 1 000. Počas zimy ešte zrejme porastie. Odborníci však nemajú jasno v tom, pokiaľ ide o závažnosť tohto ochorenia, píšu novinky.cz.

Údaje britskej Agentúry na ochranu zdravia hovoria, že do konca novembra minulého roka bolo 8,6 milióna ľudí pozitívne testovaných na koronavírus a len dve tisíciny z nich boli pozitívne aj na chrípku, čo predstavuje číslo 169.

Ide však len o potvrdené prípady a odborníci sú presvedčení, že skutočný počet bude vyšší.

Prevratné tabletky proti COVIDu-19: Krajiny EÚ si idú vlastnou cestou!
Európska komisia v súčasnosti skúma možnosť získania nových antivírusových tabliet, ktoré sa môžu užívať doma na liečbu ľahkého až stredne ťažkého stupňa COVIDu-19, aj keď niektoré krajiny EÚ presadzujú vlastné dohody, píše de.euronews.com. Dva... Čítať ďalej
07 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Flurona = COVID-19 + chrípka

Z informácií anglickej agentúry tiež vyplýva, že 30 percent pacientov, ktorí sú napojení na umelú pľúcnu ventiláciu kvôli koronavírusu, a preto potrebujú intenzívnu starostlivosť, má súčasne s COVIDom-19 ešte jednu ďalšiu sprievodnú infekciu chrípkou.

V Európe postupne pribúdajú prípady Flurony, najmä v Španielsku a Chorvátsku. Lekári tvrdia, že ochorenie zatiaľ závažné nie je. Odborníci však nie sú jednotní v tom, do akej miery môže byť ešte vážny priebeh Flurony.

„Flurona“ – dvojitá nákaza koronavírusom a chrípkou súčasne: Už je v TÝCHTO krajinách. Ide o NOVÝ vírus?
Izrael vyvolal vo svete veľký rozruch po objavení „Flurony" – dvojnákazy koronavírusom a chrípkou súčasne. Dvojitá infekcia sa už zistila aj v ďalších krajinách. V kombinácii s chrípkou je Omikron, aj Delta, informuje... Čítať ďalej
07 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Virológ Julian Tang z Leicesterskej univerzity napríklad pre denník The Times povedal, že súbežné ochorenie na chrípku a koronavírus automaticky neznamená, že sa človeku zhorší zdravotný stav.

„Napríklad u detí sa môžu naraz vyskytnúť až štyri respiračné ochorenia, takže obavy z Flurony sú trochu prehnané," povedal.

Štvrtá dávka vakcíny ZLYHÁVA - prvé údaje z Izraela
Ani štvrté očkovanie nezabezpečuje dlhodobú účinnosť proti COVIDu. Ukazujú to prvé výsledky štúdie z Izraela. Hoci po druhom "posilňovači", celkovo štvrtej dávky vakcíny mRNA, hladiny protilátok nakrátko stúpnu, rýchlo opäť klesnú, píše Waldo Holz... Čítať ďalej
06 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Naopak, mikrobiológ Simon Clarke z University of Reading zasa varuje, že ochorenie na oba vírusy súčasne zvyšuje riziko vážneho ochorenia. „Riziko sa však dá zmierniť očkovaním proti koronavírusu," dodal.

Jeho kolega z Východoanglickej univerzity Paula Huntera zase tvrdí, že infekcia viacerými respiračnými ochoreniami v rovnakom čase je vo všeobecnosti nebezpečnejšia, dodávajú novinky.cz.

(Medzititulok red. HD.)

Omikron je u 2- až 3-krát OČKOVANÝCH takmer 4-krát infekčnejší ako Delta
Objavujú sa aj štúdie, ktoré skúmajú výskyt infekcií Omikronom v rôznych prostrediach a v porovnaní s predchádzajúcimi variantmi. Teraz je isté, že priebeh ochorenia Omikronom je oveľa neškodnejší než v prípade všetkých predchádzajúcich variantov.... Čítať ďalej
06 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.