18 tisíc letov bez pasažierov. Nariadenie EÚ je v rozpore so záväzkom EÚ
08 | 01 | 2022 I Gabriela Fedičová

Letecká spoločnosť Lufthansa kvôli nárastu nakazených pasažierov variantom Omicron zruší až 33-tisíc letov. Lietať ale bude musieť. Dôvodom sú nariadenia EÚ, ktoré sú ale v rozpore so záväzkami EÚ.

"Počas zimnej sezóny vykonať 18-tisíc letov s “duchmi”, teda s prázdnymi či iba minimálne obsadenými lietadlami," informuje portál Interez.

Lety bez pasažierov bude musieť vykonať spoločnosť z dôvodu, žeby stratila práva na pristávanie na letiskách. V januári budú musieť podľa vyjadrenia zástupcu spoločnosti Spohra vykonať 18-tisíc zbytočných letov

"Lufthansa tvrdí, že je nútená vykonať lety s de facto prázdnymi lietadlami, len aby si zabezpečili sloty pravidla “používajte alebo straťte”. Tieto pravidlá určuje EÚ a na zimné obdobie 2021/2022 sú nastavené tak, že letecké spoločnosti majú použiť aspoň 50 % svojich slotov, inak riskujú, že o ne prídu," píše portál Interez.

Íri zosmutneli: Zdražel im alkohol. U nás by whisky kúpili za polovičnú cenu
Štát si sľubuje od zvýšenia cien alkoholu menší počet ochorení, ktoré s ním súvisia, informuje portál pravda.sk. Íri by whisky kúpili o polovicu lacnejšie u nás Paradoxné je, že Íri za whisky vyrábanú v ich krajine zaplatia dokonca viac, ako keby... Čítať ďalej
08 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Rozhodnutie EÚ v rozpore so záväzkom EÚ 

Zbytočné lety zaťažujú aj ovzdušie. A podľa hovorcu Medzinárodnej asociácie leteckých dopravcov je toto rozhodnutie EÚ v rozpore so záväzkom E, ktoré chce znižovať emisie z dopravy do roku 2050 o 90 %.

Prázdne lety zbytočne vypúšťajú do ovzdušia emisie, len preto, aby mohli bez problémov lietať v budúcnosti, keď sa dopyt opätovne zvýši.

"Belgický minister dopravy požiadal Európsku komisiu o upustenie od požiadavky na zachovávanie voľných slotov práve kvôli tomu, aby sa zbytočne neprodukovali emisie," Informuje Interez.

Karol Lovaš: Musíme sa vrátiť na ruiny sveta, ktoré sme zbúrali
"Žijeme časy, ktoré sú ukážkovým modelom rozpadu sveta v jeho aktuálnej podobe. Chýbajúce autority, disfunkčnosť vzťahov, atomizácia spoločnosti, jej vulgarizácia, bulvarizácia a infantilizácia sú poznávacím znamením tohto rozpadu. Platformou pre... Čítať ďalej
08 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete 0pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.