Opozičný poslanec: Sudcovia musia byť sankcionovaní kvôli zlým rozsudkom
07 | 01 | 2022 I Ján Papuga

Na sociálnej sieti napísal komentár k rozhodnutiu Ústavného súdu opozičný poslanec Tomáš Taraba (Život). Navrhuje radikálnu zmenu na nápravu konania sudcov. 

Ústavný súd skonštatoval, že Najvyšší súd protiprávne poslal do väzby človeka a nezákonne ho tam držali.

Najvyšší súd porušil základné právo bývalého štátneho tajomníka ministerstva
Najvyšší súd (NS) SR uznesením o väzobnom stíhaní z augusta minulého roka porušil základné právo bývalého štátneho tajomníka ministerstva financií Radka K., obvineného z korupcie v rámci policajnej akcie Mýtnik III. Na základe ústavnej sťažnosti... Čítať ďalej
07 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

„Hovorím to dlhodobo, že ak vás nezákonne niekto zavrie v pivnici, dostane doživotie. Ak si však toto dovolí štátny orgán, že zneužije proti občanovi svojvolne zákon, ktorý majú chrániť, tak sudcovia, vyšetrovatelia či prokurátori, musia dostať tie najprísnejšie tresty, pretože podkopávajú dôveru v štát.

Táto justičná mafia sa dnes smeje, že niekoho dva roky nezákonne niekde držia a potom pokrčia plecami, že stalo sa. Navyše nie sudcovia, ale štát za ich nezákonné rozhodnutia platí odškodné,“ vysvetľuje Taraba.   

Navrhuje to, aby aj sudcovia boli zodpovední. Najmä v situácii, keď sú rôzne podozrenia z politických či osobných motivácií ich rozhodnutí. Taraba navrhuje drakonické tresty pre týchto zločincov v talároch. „Zavedenie hmotnoprávnej a trestnoprávnej zodpovednosti týchto ľudí musí sa stať absolútnou prioritou,“ píše na záver.

Ústavný súd sa vyjadril: Mikasove vyhlášky sú neplatné. Mainstream účelovo mlčí!
Krátko pred silvestrovskou polnocou Ústavný súd (ÚS) vydal rozhodnutie k podnetu ochrankyne práv k súladu zákona o ochrane verejného zdravia s ústavou. Väčšina novín a médii prevzala agentúrnu informáciu s krátkym komentárom o zrušení možnosti... Čítať ďalej
07 | 01 | 2022 | Ján Papuga

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.